Libri i frazës

sq Pyes – e shkuara 1   »   ja 質問―過去形1

85 [tetёdhjetёepesё]

Pyes – e shkuara 1

Pyes – e shkuara 1

85 [八十五]

85 [Hachijūgo]

質問―過去形1

[shitsumon ― kako katachi 1]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Japonisht Luaj Më shumë
Sa keni pirё ? どれくらい 飲んだの です か ? どれくらい 飲んだの です か ? 0
do------- n---- n----- k-?dorekurai nonda nodesu ka?
Sa keni punuar? どれくらい 働いたの です か ? どれくらい 働いたの です か ? 0
do------- h-------- n----- k-?dorekurai hataraita nodesu ka?
Sa keni shkruar? どれくらい 書いたの です か ? どれくらい 書いたの です か ? 0
do------- k---- n----- k-?dorekurai kaita nodesu ka?
Si keni fjetur? どうやって 寝ました か ? どうやって 寝ました か ? 0
dō y---- n-------- k-?dō yatte nemashita ka?
Si e morёt provimin? どうやって 試験に 合格したの です か ? どうやって 試験に 合格したの です か ? 0
dō y---- s----- n- g----- s---- n----- k-?dō yatte shiken ni gōkaku shita nodesu ka?
Si e gjetёt rrugёn? どうやって 道を 見つけたの です か ? どうやって 道を 見つけたの です か ? 0
dō y---- m---- o m-------- n----- k-?dō yatte michi o mitsuketa nodesu ka?
Me kё keni folur? 誰と 話したの です か ? 誰と 話したの です か ? 0
da-- t- h-------- n----- k-?dare to hanashita nodesu ka?
Me kё keni lёnё takim? 誰と 待ち合わせを したの です か ? 誰と 待ち合わせを したの です か ? 0
da-- t- m--------- o s---- n----- k-?dare to machiawase o shita nodesu ka?
Me kё e festuat ditёlindjen? 誰と 誕生日を 祝ったの です か ? 誰と 誕生日を 祝ったの です か ? 0
da-- t- t------ o i----- n----- k-?dare to tanjōbi o iwatta nodesu ka?
Ku keni qenё? どこに いたの です か ? どこに いたの です か ? 0
do---- i-- n----- k-?dokoni ita nodesu ka?
Ku keni banuar? どこに 住んでいたの です か ? どこに 住んでいたの です か ? 0
do-- n- s---- i-- n----- k-?doko ni sunde ita nodesu ka?
Ku keni punuar? どこで 働いていたの です か ? どこで 働いていたの です か ? 0
do-- d- h-------- i-- n----- k-?doko de hataraite ita nodesu ka?
Çfarё keni këshilluar? 何を 薦めたの です か ? 何を 薦めたの です か ? 0
na-- o s------- n----- k-?nani o susumeta nodesu ka?
Çfarё keni ngrёnё? 何を 食べました か ? 何を 食べました か ? 0
na-- o t---------- k-?nani o tabemashita ka?
Çfarё keni mёsuar? あなたは 何を 知りに きたの です か ? あなたは 何を 知りに きたの です か ? 0
an--- w- n--- o s---- n- k--- n----- k-?anata wa nani o shiri ni kita nodesu ka?
Sa shpejt keni udhёtuar? どれぐらい 速く 運転したの です か ? どれぐらい 速く 運転したの です か ? 0
do-- g---- h----- u---- s---- n----- k-?dore gurai hayaku unten shita nodesu ka?
Sa kohё keni fluturuar? 飛行時間は どれくらい でした か ? 飛行時間は どれくらい でした か ? 0
hi-- j---- w- d--- k----------- k-?hikō jikan wa dore kuraideshita ka?
Sa lart jeni hedhur? どれくらい 高く ジャンプ しました か ? どれくらい 高く ジャンプ しました か ? 0
do-- k---- t----- j---- s--------- k-?dore kurai takaku janpu shimashita ka?

Gjuhët afrikane

Në Afrikë fliten shumë gjuhë të ndryshme. Në asnjë kontinent tjetër nuk ka kaq shumë gjuhë të ndryshme. Shumëllojshmëria e gjuhëve afrikane është mbresëlënëse. Vlerësohet të ketë rreth 2000 gjuhë afrikane. Sidoqoftë, këto gjuhë nuk janë të ngjashme! Përkundrazi - ato shpesh janë krejtësisht të ndryshme! Gjuhët afrikane i përkasin katër familjeve gjuhësore. Disa gjuhë afrikane kanë veçori unike në të gjithë botën. Për shembull, ka tinguj që të huajt nuk mund t'i imitojnë. Kufijtë e vendit nuk janë gjithmonë kufij gjuhësorë në Afrikë. Në disa rajone ka shumë gjuhë të ndryshme. Për shembull, në Tanzani fliten gjuhë nga të katër familjet gjuhësore. Afrikaans është një përjashtim midis gjuhëve afrikane. Kjo gjuhë e ka zanafillën në periudhën koloniale. Gjatë asaj kohe, takoheshin njerëz nga kontinente të ndryshme. Ata vinin nga Afrika, Evropa dhe Azia. Përmes situatës së kontaktit u zhvilluar një gjuhë e re. Afrikaans ka ndikime nga shumë gjuhë. Sidoqoftë, gjuha është më e afërt me holandishten. Sot, afrikaans flitet kryesisht në Afrikën e Jugut dhe Namibi. Gjuha më e jashtëzakonshme afrikane është gjuha e daulleve. Teorikisht, çdo mesazh mund të dërgohet nëpërmjet daulleve. Gjuhët që komunikohen me daulle, janë gjuhë tonale. Kuptimi i fjalëve ose rrokjeve varet nga lartësia e toneve. Kjo do të thotë që tonet duhet të imitohen nga daullet. Gjuha e daulleve në Afrikë, kuptohet edhe nga fëmijët. Ajo është shumë efikase… Kjo gjuhë mund të dëgjohet nga një largësi deri 12 kilometra!