Libri i frazës

sq Nё restorant 3   »   es En el restaurante 3

31 [tridhjetёenjё]

Nё restorant 3

Nё restorant 3

31 [treinta y uno]

En el restaurante 3

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Spanjisht Luaj Më shumë
Dua njё antipastё. Qu----- u- e-------. Querría un entrante.
Dua njё sallatё. Qu----- u-- e-------. Querría una ensalada.
Dua njё supё. Qu----- u-- s---. Querría una sopa.
Dua njё ёmbёlsirё. Qu----- a--- d- p-----. Querría algo de postre.
Dua njё akullore me ajkё. Qu----- u- h----- c-- n---. Querría un helado con nata.
Dua fruta ose djathё. Qu----- f---- o q----. Querría fruta o queso.
Ne duam tё hamё mёngjes. No------ / n------- q--------- d--------. Nosotros / nosotras querríamos desayunar.
Ne duam tё hamё drekё. No------ / n------- q--------- c---- / a-------. Nosotros / nosotras querríamos comer / almorzar.
Ne duam tё hamё darkё. No------ / n------- q--------- c----. Nosotros / nosotras querríamos cenar.
Çfarё doni pёr mёngjes? ¿Q-- d---- / q------ (u----) d--------? ¿Qué desea / querría (usted) desayunar?
Simite tё vogla me marmalatё dhe mjaltё? ¿P--------- c-- m-------- y m---? ¿Panecillos con mermelada y miel?
Bukë të thekur me sallam dhe djathё? ¿T------- c-- s-------- y q----? ¿Tostadas con salchicha y queso?
Njё vezё tё zier? ¿U- h---- c----- / h------? ¿Un huevo cocido / hervido?
Njё vezё tё skuqur sy? ¿U- h---- f----? ¿Un huevo frito?
Njё omёletё? ¿U-- t------- f-------? ¿Una tortilla francesa?
Ju lutem edhe njё kos. Tr------ o--- y----- p-- f----. Tráigame otro yogur, por favor.
Ju lutem kripё dhe piper. Tr------ m-- s-- y p-------- p-- f----. Tráigame más sal y pimienta, por favor.
Ju lutem edhe njё gotё ujё. Tr------ o--- v--- d- a---- p-- f----. Tráigame otro vaso de agua, por favor.

Të folurit e suksesshëm mund të mësohet!

Të folurit është relativisht i lehtë. Por, të jesh në gjendje të flasësh me sukses është shumë më e vështirë. Kjo do të thotë se mënyra se si themi diçka është më e rëndësishme se çfarë themi. Studime të ndryshme e kanë provuar këtë. Dëgjuesit në mënyrë të pandërgjegjshme i kushtojnë vëmendje karakteristikave të caktuara të folësve. Përmes tyre ne mund të ndikojmë që fjalimi ynë të pritet mirë. Duhet t'i kushtojmë gjithmonë shumë vëmendje mënyrës sesi flasim. Kjo vlen edhe për gjuhën e trupit. Duhet të jetë autentike dhe e përshtatshme me personalitetin tonë. Zëri po ashtu luan rol, sepse ai vlerësohet gjithmonë. Tek burrat, për shembull, një zë më i thellë është më i dobishëm. Ai i bën folësit të duken të sigurt dhe kompetentë. Një ndryshim i zërit nuk ka efekt. Veçanërisht e rëndësishme është shpejtësia e të folurit. Në eksperimente u ekzaminua suksesi i bisedave. Të flasësh me sukses do të thotë të bindësh të tjerët. Kush do që të bindë të tjerët, nuk duhet të flasë shumë shpejt. Përndryshe jep përshtypjen se nuk është i sinqertë. Të folurit shumë ngadalë është gjithashtu jo i favorshëm. Njerëzit që flasin shumë ngadalë duken si më pak inteligjentë. Pra është më mirë të flasim me shpejtësi mesatare. Idealja është 3,5 fjalë në sekondë. Pushimet janë gjithashtu të rëndësishme gjatë të folurit. Ato e bëjnë gjuhën tonë të duket e natyrshme dhe e besueshme. Si rezultat, dëgjuesit na besojnë. Optimale janë 4 ose 5 pushime në minutë. Përpiquni të kontrolloni më mirë fjalimin tuaj! Pastaj le të vijë intervista tjetër e punës...