Libri i frazës

sq Nё restorant 3   »   be У рэстаране 3

31 [tridhjetёenjё]

Nё restorant 3

Nё restorant 3

31 [трыццаць адзін]

31 [trytstsats’ adzіn]

У рэстаране 3

[U restarane 3]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Bjellorusisht Luaj Më shumë
Dua njё antipastё. Я х---- б- / х----- б- з------. Я хацеў бы / хацела бы закуску. 0
Y- k------ b- / k------- b- z------. Ya k------ b- / k------- b- z------. Ya khatseu by / khatsela by zakusku. Y- k-a-s-u b- / k-a-s-l- b- z-k-s-u. --------------/--------------------.
Dua njё sallatё. Я х---- б- / х----- б- с-----. Я хацеў бы / хацела бы салату. 0
Y- k------ b- / k------- b- s-----. Ya k------ b- / k------- b- s-----. Ya khatseu by / khatsela by salatu. Y- k-a-s-u b- / k-a-s-l- b- s-l-t-. --------------/-------------------.
Dua njё supё. Я х---- б- / х----- б- с--. Я хацеў бы / хацела бы суп. 0
Y- k------ b- / k------- b- s--. Ya k------ b- / k------- b- s--. Ya khatseu by / khatsela by sup. Y- k-a-s-u b- / k-a-s-l- b- s-p. --------------/----------------.
Dua njё ёmbёlsirё. Я х---- б- / х----- б- д-----. Я хацеў бы / хацела бы дэсерт. 0
Y- k------ b- / k------- b- d-----. Ya k------ b- / k------- b- d-----. Ya khatseu by / khatsela by desert. Y- k-a-s-u b- / k-a-s-l- b- d-s-r-. --------------/-------------------.
Dua njё akullore me ajkё. Я х---- б- / х----- б- м-------- з в-------. Я хацеў бы / хацела бы марожанае з вяршкамі. 0
Y- k------ b- / k------- b- m--------- z v---------. Ya k------ b- / k------- b- m--------- z v---------. Ya khatseu by / khatsela by marozhanae z vyarshkamі. Y- k-a-s-u b- / k-a-s-l- b- m-r-z-a-a- z v-a-s-k-m-. --------------/------------------------------------.
Dua fruta ose djathё. Я х---- б- / х----- б- с------- а-- с--. Я хацеў бы / хацела бы садавіну або сыр. 0
Y- k------ b- / k------- b- s------- a-- s--. Ya k------ b- / k------- b- s------- a-- s--. Ya khatseu by / khatsela by sadavіnu abo syr. Y- k-a-s-u b- / k-a-s-l- b- s-d-v-n- a-o s-r. --------------/-----------------------------.
Ne duam tё hamё mёngjes. Мы х----- б п--------. Мы хацелі б паснедаць. 0
M- k------- b p--------’. My k------- b p---------. My khatselі b pasnedats’. M- k-a-s-l- b p-s-e-a-s’. -----------------------’.
Ne duam tё hamё drekё. Мы х----- б п--------. Мы хацелі б паабедаць. 0
M- k------- b p--------’. My k------- b p---------. My khatselі b paabedats’. M- k-a-s-l- b p-a-e-a-s’. -----------------------’.
Ne duam tё hamё darkё. Мы х----- б п---------. Мы хацелі б павячэраць. 0
M- k------- b p-----------’. My k------- b p------------. My khatselі b pavyacherats’. M- k-a-s-l- b p-v-a-h-r-t-’. --------------------------’.
Çfarё doni pёr mёngjes? Шт- В- х----- б н- с-------? Што Вы хацелі б на сняданак? 0
S--- V- k------- b n- s--------? Sh-- V- k------- b n- s--------? Shto Vy khatselі b na snyadanak? S-t- V- k-a-s-l- b n- s-y-d-n-k? -------------------------------?
Simite tё vogla me marmalatё dhe mjaltё? Бу----- з п------- і м----? Булачкі з павідлам і мёдам? 0
B------- z p------- і m----? Bu------ z p------- і m----? Bulachkі z pavіdlam і medam? B-l-c-k- z p-v-d-a- і m-d-m? ---------------------------?
Bukë të thekur me sallam dhe djathё? То--- з к------- і с----? Тосты з каўбасой і сырам? 0
T---- z k------- і s----? To--- z k------- і s----? Tosty z kaubasoy і syram? T-s-y z k-u-a-o- і s-r-m? ------------------------?
Njё vezё tё zier? Ва----- я---? Варанае яйка? 0
V------ y----? Va----- y----? Varanae yayka? V-r-n-e y-y-a? -------------?
Njё vezё tё skuqur sy? Яе---? Яечню? 0
Y--------? Ya-------? Yayechnyu? Y-y-c-n-u? ---------?
Njё omёletё? Ам---? Амлет? 0
A----? Am---? Amlet? A-l-t? -----?
Ju lutem edhe njё kos. Ка-- л----- п------ я--- ё-----. Калі ласка, падайце яшчэ ёгурту. 0
K--- l----, p------- y------ y------. Ka-- l----- p------- y------ y------. Kalі laska, padaytse yashche yogurtu. K-l- l-s-a, p-d-y-s- y-s-c-e y-g-r-u. ----------,-------------------------.
Ju lutem kripё dhe piper. Ка-- л----- п------ я--- с--- і п----. Калі ласка, падайце яшчэ солі і перцу. 0
K--- l----, p------- y------ s--- і p-----. Ka-- l----- p------- y------ s--- і p-----. Kalі laska, padaytse yashche solі і pertsu. K-l- l-s-a, p-d-y-s- y-s-c-e s-l- і p-r-s-. ----------,-------------------------------.
Ju lutem edhe njё gotё ujё. Ка-- л----- п------ я--- ш------ в---. Калі ласка, падайце яшчэ шклянку вады. 0
K--- l----, p------- y------ s-------- v---. Ka-- l----- p------- y------ s-------- v---. Kalі laska, padaytse yashche shklyanku vady. K-l- l-s-a, p-d-y-s- y-s-c-e s-k-y-n-u v-d-. ----------,--------------------------------.

Të folurit e suksesshëm mund të mësohet!

Të folurit është relativisht i lehtë. Por, të jesh në gjendje të flasësh me sukses është shumë më e vështirë. Kjo do të thotë se mënyra se si themi diçka është më e rëndësishme se çfarë themi. Studime të ndryshme e kanë provuar këtë. Dëgjuesit në mënyrë të pandërgjegjshme i kushtojnë vëmendje karakteristikave të caktuara të folësve. Përmes tyre ne mund të ndikojmë që fjalimi ynë të pritet mirë. Duhet t'i kushtojmë gjithmonë shumë vëmendje mënyrës sesi flasim. Kjo vlen edhe për gjuhën e trupit. Duhet të jetë autentike dhe e përshtatshme me personalitetin tonë. Zëri po ashtu luan rol, sepse ai vlerësohet gjithmonë. Tek burrat, për shembull, një zë më i thellë është më i dobishëm. Ai i bën folësit të duken të sigurt dhe kompetentë. Një ndryshim i zërit nuk ka efekt. Veçanërisht e rëndësishme është shpejtësia e të folurit. Në eksperimente u ekzaminua suksesi i bisedave. Të flasësh me sukses do të thotë të bindësh të tjerët. Kush do që të bindë të tjerët, nuk duhet të flasë shumë shpejt. Përndryshe jep përshtypjen se nuk është i sinqertë. Të folurit shumë ngadalë është gjithashtu jo i favorshëm. Njerëzit që flasin shumë ngadalë duken si më pak inteligjentë. Pra është më mirë të flasim me shpejtësi mesatare. Idealja është 3,5 fjalë në sekondë. Pushimet janë gjithashtu të rëndësishme gjatë të folurit. Ato e bëjnë gjuhën tonë të duket e natyrshme dhe e besueshme. Si rezultat, dëgjuesit na besojnë. Optimale janë 4 ose 5 pushime në minutë. Përpiquni të kontrolloni më mirë fjalimin tuaj! Pastaj le të vijë intervista tjetër e punës...