Libri i frazës

sq Nё restorant 3   »   ad Рестораным 3

31 [tridhjetёenjё]

Nё restorant 3

Nё restorant 3

31 [щэкIырэ зырэ]

31 [shhjekIyrje zyrje]

Рестораным 3

[Restoranym 3]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Adyghe Luaj Më shumë
Dua njё antipastё. Мы---- с------- с-------. МыщкIэ сыублэмэ сшIоигъу. 0
My------- s--------- s-------.MyshhkIje syubljemje sshIoigu.
Dua njё sallatё. Сэ с---- с----. Сэ салат сыфай. 0
Sj- s---- s----.Sje salat syfaj.
Dua njё supё. Сэ с------ с----. Сэ стырыпс сыфай. 0
Sj- s------ s----.Sje styryps syfaj.
Dua njё ёmbёlsirё. Сэ д----- с----. Сэ десерт сыфай. 0
Sj- d----- s----.Sje desert syfaj.
Dua njё akullore me ajkё. Сэ щ-------- з----- щ----- с----. Сэ щэташъхьэ зыхэлъ щтыгъэ сыфай. 0
Sj- s------------ z----- s------- s----.Sje shhjetashh'je zyhjel shhtygje syfaj.
Dua fruta ose djathё. Сэ п---------------- г--- е к---- с----. Сэ пкIышъхьэ-мышъхьэ горэ е къуае сыфай. 0
Sj- p------------------ g---- e k--- s----.Sje pkIyshh'je-myshh'je gorje e kuae syfaj.
Ne duam tё hamё mёngjes. Пч--------- т--- т-------. Пчэдыжьышхэ тшIы тшIоигъу. 0
Pc-------------- t---- t-------.Pchjedyzh'yshhje tshIy tshIoigu.
Ne duam tё hamё drekё. Щэ---------- т--- т-------. Щэджэгъуашхэ тшIы тшIоигъу. 0
Sh---------------- t---- t-------.Shhjedzhjeguashhje tshIy tshIoigu.
Ne duam tё hamё darkё. Пч------------ т--- т-------. Пчыхьашъхьашхэ тшIы тшIоигъу. 0
Pc--------------- t---- t-------.Pchyh'ashh'ashhje tshIy tshIoigu.
Çfarё doni pёr mёngjes? Сы-- п-------- ш------- ш----------? Сыда пчэдыжьым шъушхымэ шъушIоигъор? 0
Sy-- p----------- s--------- s----------?Syda pchjedyzh'ym shushhymje shushIoigor?
Simite tё vogla me marmalatё dhe mjaltё? Хь------------ д--- д----- а-- х----- ш--- д----- а--? Хьалыжъощыхьэм джем дэлъэу ара хьаумэ шъоу дэлъэу ара? 0
H'--------------- d---- d------ a-- h------ s--- d------ a--?H'alyzhoshhyh'jem dzhem djeljeu ara h'aumje shou djeljeu ara?
Bukë të thekur me sallam dhe djathё? То---- н----- т----- а-- х----- к---- т----- а--? Тостым нэкулъ телъэу ара хьаумэ къуае телъэу ара? 0
To---- n----- t----- a-- h------ k--- t----- a--?Tostym njekul teljeu ara h'aumje kuae teljeu ara?
Njё vezё tё zier? КI----- г---------? КIэнкIэ гъэжъуагъа? 0
KI------- g--------?KIjenkIje gjezhuaga?
Njё vezё tё skuqur sy? КI----- г--------? КIэнкIэ гъэжъагъа? 0
KI------- g-------?KIjenkIje gjezhaga?
Njё omёletё? КI------------? КIэнкIэжъапхъа? 0
KI-------------?KIjenkIjezhapha?
Ju lutem edhe njё kos. Дж--- з- й------ х------. Джыри зы йогурт, хъущтмэ. 0
Dz---- z- j------ h--------.Dzhyri zy jogurt, hushhtmje.
Ju lutem kripё dhe piper. Дж--- щ----- щ------- а--- х------. Джыри щыгъуи щыбжьыий ары, хъущтмэ. 0
Dz---- s------ s---------- a--- h--------.Dzhyri shhygui shhybzh'yij ary, hushhtmje.
Ju lutem edhe njё gotё ujё. Дж--- з- п-- с------ х------. Джыри зы псы стакан, хъущтмэ. 0
Dz---- z- p-- s------ h--------.Dzhyri zy psy stakan, hushhtmje.

Të folurit e suksesshëm mund të mësohet!

Të folurit është relativisht i lehtë. Por, të jesh në gjendje të flasësh me sukses është shumë më e vështirë. Kjo do të thotë se mënyra se si themi diçka është më e rëndësishme se çfarë themi. Studime të ndryshme e kanë provuar këtë. Dëgjuesit në mënyrë të pandërgjegjshme i kushtojnë vëmendje karakteristikave të caktuara të folësve. Përmes tyre ne mund të ndikojmë që fjalimi ynë të pritet mirë. Duhet t'i kushtojmë gjithmonë shumë vëmendje mënyrës sesi flasim. Kjo vlen edhe për gjuhën e trupit. Duhet të jetë autentike dhe e përshtatshme me personalitetin tonë. Zëri po ashtu luan rol, sepse ai vlerësohet gjithmonë. Tek burrat, për shembull, një zë më i thellë është më i dobishëm. Ai i bën folësit të duken të sigurt dhe kompetentë. Një ndryshim i zërit nuk ka efekt. Veçanërisht e rëndësishme është shpejtësia e të folurit. Në eksperimente u ekzaminua suksesi i bisedave. Të flasësh me sukses do të thotë të bindësh të tjerët. Kush do që të bindë të tjerët, nuk duhet të flasë shumë shpejt. Përndryshe jep përshtypjen se nuk është i sinqertë. Të folurit shumë ngadalë është gjithashtu jo i favorshëm. Njerëzit që flasin shumë ngadalë duken si më pak inteligjentë. Pra është më mirë të flasim me shpejtësi mesatare. Idealja është 3,5 fjalë në sekondë. Pushimet janë gjithashtu të rëndësishme gjatë të folurit. Ato e bëjnë gjuhën tonë të duket e natyrshme dhe e besueshme. Si rezultat, dëgjuesit na besojnë. Optimale janë 4 ose 5 pushime në minutë. Përpiquni të kontrolloni më mirë fjalimin tuaj! Pastaj le të vijë intervista tjetër e punës...