Libri i frazës

sq Nё restorant 3   »   af In die restaurant 3

31 [tridhjetёenjё]

Nё restorant 3

Nё restorant 3

31 [een en dertig]

In die restaurant 3

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Afrikanisht Luaj Më shumë
Dua njё antipastё. Ek w-- g---- ’- v-------- h-. Ek wil graag ’n voorgereg hê. 0
Dua njё sallatё. Ek w-- g---- ’- s---- h-. Ek wil graag ’n slaai hê. 0
Dua njё supё. Ek w-- g---- s-- h-. Ek wil graag sop hê. 0
Dua njё ёmbёlsirё. Ek w-- g---- n------ h-. Ek wil graag nagereg hê. 0
Dua njё akullore me ajkё. Ek w-- g---- r----- m-- r--- h-. Ek wil graag roomys met room hê. 0
Dua fruta ose djathё. Ek w-- g---- v----- o- k--- h-. Ek wil graag vrugte of kaas hê. 0
Ne duam tё hamё mёngjes. On- w-- g---- o----- h-. Ons wil graag ontbyt hê. 0
Ne duam tё hamё drekё. On- w-- g---- m-------- h-. Ons wil graag middagete hê. 0
Ne duam tё hamё darkё. On- w-- g---- a------ h-. Ons wil graag aandete hê. 0
Çfarё doni pёr mёngjes? Wa- w-- u v-- o----- h-? Wat wil u vir ontbyt hê? 0
Simite tё vogla me marmalatё dhe mjaltё? Br------------- m-- k----- e- h------? Broodrolletjies met konfyt en heuning? 0
Bukë të thekur me sallam dhe djathё? Ro---------- m-- w--- e- k---? Roosterbrood met wors en kaas? 0
Njё vezё tё zier? ’n G------- e---? ’n Gekookte eier? 0
Njё vezё tё skuqur sy? ’n G------ e---? ’n Gebakte eier? 0
Njё omёletё? ’n O-----? ’n Omelet? 0
Ju lutem edhe njё kos. No- ’- j------ a--------. Nog ’n jogurt, asseblief. 0
Ju lutem kripё dhe piper. No- s--- e- p----- a--------. Nog sout en peper, asseblief. 0
Ju lutem edhe njё gotё ujё. No- ’- g--- w----- a--------. Nog ’n glas water, asseblief. 0

Të folurit e suksesshëm mund të mësohet!

Të folurit është relativisht i lehtë. Por, të jesh në gjendje të flasësh me sukses është shumë më e vështirë. Kjo do të thotë se mënyra se si themi diçka është më e rëndësishme se çfarë themi. Studime të ndryshme e kanë provuar këtë. Dëgjuesit në mënyrë të pandërgjegjshme i kushtojnë vëmendje karakteristikave të caktuara të folësve. Përmes tyre ne mund të ndikojmë që fjalimi ynë të pritet mirë. Duhet t'i kushtojmë gjithmonë shumë vëmendje mënyrës sesi flasim. Kjo vlen edhe për gjuhën e trupit. Duhet të jetë autentike dhe e përshtatshme me personalitetin tonë. Zëri po ashtu luan rol, sepse ai vlerësohet gjithmonë. Tek burrat, për shembull, një zë më i thellë është më i dobishëm. Ai i bën folësit të duken të sigurt dhe kompetentë. Një ndryshim i zërit nuk ka efekt. Veçanërisht e rëndësishme është shpejtësia e të folurit. Në eksperimente u ekzaminua suksesi i bisedave. Të flasësh me sukses do të thotë të bindësh të tjerët. Kush do që të bindë të tjerët, nuk duhet të flasë shumë shpejt. Përndryshe jep përshtypjen se nuk është i sinqertë. Të folurit shumë ngadalë është gjithashtu jo i favorshëm. Njerëzit që flasin shumë ngadalë duken si më pak inteligjentë. Pra është më mirë të flasim me shpejtësi mesatare. Idealja është 3,5 fjalë në sekondë. Pushimet janë gjithashtu të rëndësishme gjatë të folurit. Ato e bëjnë gjuhën tonë të duket e natyrshme dhe e besueshme. Si rezultat, dëgjuesit na besojnë. Optimale janë 4 ose 5 pushime në minutë. Përpiquni të kontrolloni më mirë fjalimin tuaj! Pastaj le të vijë intervista tjetër e punës...