Libri i frazës

sq Nё restorant 3   »   lt Restorane 3

31 [tridhjetёenjё]

Nё restorant 3

Nё restorant 3

31 [trisdešimt vienas]

Restorane 3

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   

Shqip Lituanisht Luaj Më shumë
Dua njё antipastё. No------ u--------. Norėčiau užkandžio. 0
Dua njё sallatё. No------ s-----. Norėčiau salotų. 0
Dua njё supё. No------ s------. Norėčiau sriubos. 0
   
Dua njё ёmbёlsirё. No------ d------. Norėčiau deserto. 0
Dua njё akullore me ajkё. No------ l--- s- g---------. Norėčiau ledų su grietinėle. 0
Dua fruta ose djathё. No------ v----- a--- s----. Norėčiau vaisių arba sūrio. 0
   
Ne duam tё hamё mёngjes. No------ p----------. Norėtume pusryčiauti. 0
Ne duam tё hamё drekё. No------ p-------. Norėtume pietauti. 0
Ne duam tё hamё darkё. No------ v------------. Norėtume vakarieniauti. 0
   
Çfarё doni pёr mёngjes? Ko n--------- p---------? Ko norėtumėte pusryčiams? 0
Simite tё vogla me marmalatё dhe mjaltё? Ba------ s- u------ i- m-----? Bandelės su uogiene ir medumi? 0
Bukë të thekur me sallam dhe djathё? Sk------- d---- s- d---- i- s----? Skrudintą duoną su dešra ir sūriu? 0
   
Njё vezё tё zier? Vi--- k--------? Virto kiaušinio? 0
Njё vezё tё skuqur sy? Ke--- k--------? Kepto kiaušinio? 0
Njё omёletё? Om----? Omleto? 0
   
Ju lutem edhe njё kos. Pr---- d-- v---- j------. Prašau dar vieną jogurto. 0
Ju lutem kripё dhe piper. Pr---- d-- d------ i- p-----. Prašau dar druskos ir pipirų. 0
Ju lutem edhe njё gotё ujё. Pr---- d-- v---- s------- v------. Prašau dar vieną stiklinę vandens. 0
   

Të folurit e suksesshëm mund të mësohet!

Të folurit është relativisht i lehtë. Por, të jesh në gjendje të flasësh me sukses është shumë më e vështirë. Kjo do të thotë se mënyra se si themi diçka është më e rëndësishme se çfarë themi. Studime të ndryshme e kanë provuar këtë. Dëgjuesit në mënyrë të pandërgjegjshme i kushtojnë vëmendje karakteristikave të caktuara të folësve. Përmes tyre ne mund të ndikojmë që fjalimi ynë të pritet mirë. Duhet t'i kushtojmë gjithmonë shumë vëmendje mënyrës sesi flasim. Kjo vlen edhe për gjuhën e trupit. Duhet të jetë autentike dhe e përshtatshme me personalitetin tonë. Zëri po ashtu luan rol, sepse ai vlerësohet gjithmonë. Tek burrat, për shembull, një zë më i thellë është më i dobishëm. Ai i bën folësit të duken të sigurt dhe kompetentë. Një ndryshim i zërit nuk ka efekt. Veçanërisht e rëndësishme është shpejtësia e të folurit. Në eksperimente u ekzaminua suksesi i bisedave. Të flasësh me sukses do të thotë të bindësh të tjerët. Kush do që të bindë të tjerët, nuk duhet të flasë shumë shpejt. Përndryshe jep përshtypjen se nuk është i sinqertë. Të folurit shumë ngadalë është gjithashtu jo i favorshëm. Njerëzit që flasin shumë ngadalë duken si më pak inteligjentë. Pra është më mirë të flasim me shpejtësi mesatare. Idealja është 3,5 fjalë në sekondë. Pushimet janë gjithashtu të rëndësishme gjatë të folurit. Ato e bëjnë gjuhën tonë të duket e natyrshme dhe e besueshme. Si rezultat, dëgjuesit na besojnë. Optimale janë 4 ose 5 pushime në minutë. Përpiquni të kontrolloni më mirë fjalimin tuaj! Pastaj le të vijë intervista tjetër e punës...