македонски » грчки   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [πενήντα τρία]
53 [penḗnta tría]

Μαγαζιά
Magaziá

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [πενήντα τρία]
53 [penḗnta tría]

Μαγαζιά
Magaziá

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиελληνικά
Ние бараме спортска продавница. Ψά------ γ-- μ----- μ- α------- ε---.
P--------- g-- m----- m- a-------- e---.
+
Ние бараме месарница. Ψά------ γ-- κ---------.
P--------- g-- k---------.
+
Ние бараме аптека. Ψά------ γ-- φ--------.
P--------- g-- p---------.
+
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Επ---- θ------ ν- α--------- μ-- μ---- π----------.
E----- t------- n- a--------- m-- m---- p-----------.
+
Би сакале имено да купиме салама. Επ---- θ------ ν- α--------- σ-----.
E----- t------- n- a--------- s-----.
+
Би сакале имено да купиме лекарства. Επ---- θ------ ν- α--------- φ------.
E----- t------- n- a--------- p-------.
+
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Ψά------ γ-- μ----- μ- α------- ε--- γ-- ν- α--------- μ-- μ---- π----------.
P--------- g-- m----- m- a-------- e--- g-- n- a--------- m-- m---- p-----------.
+
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Ψά------ γ-- κ--------- γ-- ν- α--------- σ-----.
P--------- g-- k--------- g-- n- a--------- s-----.
+
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Ψά------ γ-- φ-------- γ-- ν- α--------- φ------.
P--------- g-- p--------- g-- n- a--------- p-------.
+
   
Јас барам златар. Ψά--- γ-- κ--------------.
P------ g-- k--------------.
+
Јас барам фото продавница. Ψά--- γ-- φ----------.
P------ g-- p------------.
+
Јас барам слаткарница. Ψά--- γ-- ζ-------------.
P------ g-- z--------------.
+
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Επ---- σ------ ν- α------ έ-- δ--------.
E----- s------ n- a------ é-- d---------.
+
Имено имам намера, да купам еден филм. Επ---- σ------ ν- α------ έ-- φ---.
E----- s------ n- a------ é-- p----.
+
Имено имам намера, да купам една торта. Επ---- σ------ ν- α------ μ-- τ-----.
E----- s------ n- a------ m-- t-----.
+
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Ψά--- γ-- κ-------------- γ-- ν- α------ έ-- δ--------.
P------ g-- k-------------- g-- n- a------ é-- d---------.
+
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Ψά--- γ-- φ---------- γ-- ν- α------ έ-- φ---.
P------ g-- p------------ g-- n- a------ é-- p----.
+
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Ψά--- γ-- ζ------------- γ-- ν- α------ μ-- τ-----.
P------ g-- z-------------- g-- n- a------ m-- t-----.
+