македонски » грчки   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [οκτώ]
8 [októ]

Η ώρα
I óra

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [οκτώ]
8 [októ]

Η ώρα
I óra

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиελληνικά
Извинете! Με σ----------
M- s----------!
Колку е часот, Ве молам? Τι ώ-- ε---- π--------
T- ó-- e---- p-------?
Благодарам многу. Ευ------- π---.
E--------- p---.
   
Часот е еден. Η ώ-- ε---- μ--.
I ó-- e---- m--.
Часот е два. Η ώ-- ε---- δ--.
I ó-- e---- d--.
Часот е три. Η ώ-- ε---- τ----.
I ó-- e---- t----.
   
Часот е четири. Η ώ-- ε---- τ-------.
I ó-- e---- t-------.
Часот е пет. Η ώ-- ε---- π----.
I ó-- e---- p----.
Часот е шест. Η ώ-- ε---- έ--.
I ó-- e---- é--.
   
Часот е седум. Η ώ-- ε---- ε---.
I ó-- e---- e---.
Часот е осум. Η ώ-- ε---- ο---.
I ó-- e---- o---.
Часот е девет. Η ώ-- ε---- ε----.
I ó-- e---- e----.
   
Часот е десет. Η ώ-- ε---- δ---.
I ó-- e---- d---.
Часот е единаесет. Η ώ-- ε---- έ-----.
I ó-- e---- é-----.
Часот е дванаесет. Η ώ-- ε---- δ-----.
I ó-- e---- d-----.
   
Една минута има шеесет секунди. Έν- λ---- έ--- ε----- δ-----------.
É-- l---- é---- e----- d-----------.
Еден час има шеесет минути. Μί- ώ-- έ--- ε----- λ----.
M-- ó-- é---- e----- l----.
Еден ден има дваесет и четири часа. Μί- μ--- έ--- ε----- τ------- ώ---.
M-- m--- é---- e----- t------- ó---.