Shqip » Koreanisht   Nё stacionin e trenit


33 [tridhjetёetre]

Nё stacionin e trenit

-

+ 33 [서른셋]33 [seoleunses]

+ 기차역에서gichayeog-eseo

33 [tridhjetёetre]

Nё stacionin e trenit

-

33 [서른셋]
33 [seoleunses]

기차역에서
gichayeog-eseo

Kliko për të parë tekstin:   
Shqip한국어
Kur niset treni tjetёr pёr Berlin? 다음 베--- 기-- 언---?
d----- b------------- g------ e--------?
+
Kur niset treni tjetёr pёr Paris? 다음 파-- 기-- 언---?
d----- p-------- g------ e--------?
+
Kur niset treni tjetёr pёr Londёr? 다음 런-- 기-- 언---?
d----- l------------ g------ e--------?
+
   
Nё ç’orё niset treni pёr Varshavё? 바르--- 기-- 언- 떠--?
b-------------- g------ e---- t-------?
+
Nё ç’orё niset treni pёr Stokholm? 스톡--- 기-- 언- 떠--?
s----------------- g------ e---- t-------?
+
Nё ç’orё niset treni pёr nё Budapest? 부다---- 기-- 언- 떠--?
b---------------- g------ e---- t-------?
+
   
Dua njё biletё pёr Madrid. 마드--- 표- 한 장 주--.
m-------------- p------ h-- j--- j-----.
+
Dua njё biletё pёr Pragë. 프라-- 표- 한 장 주--.
p----------- p------ h-- j--- j-----.
+
Dua njё biletё pёr Bernë. 베른- 표- 한 장 주--.
b---------- p------ h-- j--- j-----.
+
   
Kur arrin treni nё Vjen? 기차- 언- 비--- 도---?
g------ e---- b------- d----------?
+
Kur arrin treni nё Moskё? 기차- 언- 모---- 도---?
g------ e---- m----------- d----------?
+
Kur arrin treni nё Amsterdam? 기차- 언- 암----- 도---?
g------ e---- a-------------- d----------?
+
   
A duhet tё ndёrroj tren? 기차- 갈- 타- 해-?
g-------- g---- t--- h----?
+
Nё cilёn platformё niset treni? 기차- 어- 플---- 떠--?
g------ e---- p--------------- t-------?
+
A ka vagon gjumi nё tren? 기차- 침--- 있--?
g------ c----------- i-------?
+
   
Dua vetёm vajtje pёr Bruksel. 브뤼-- 편- 표- 한 장 주--.
b------------- p------ p------ h-- j--- j-----.
+
Dua njё biletё kthimi pёr nё Kopenhagen. 코펜---- 돌--- 표- 한 장 주--.
k-------------- d---------- p------ h-- j--- j-----.
+
Sa kushton njё vend nё vagonin me shtretёr? 침대-- 있- 침- 하-- 얼---?
c----------- i------ c------ h----- e--------?
+
   

Ndryshimi i gjuhës

Bota në të cilën jetojmë ndryshon çdo ditë. Prandaj edhe gjuha nuk mund të qëndrojë e njëjtë. Ajo vazhdon të zhvillohet me ne dhe është dinamike. Ky ndryshim mund të prekë të gjitha fushat e një gjuhe. Kjo do të thotë se lidhet me aspekte të ndryshme. Ndryshimi fonologjik ndikon në fonetikën e një gjuhe. Me ndryshimin semantik, ndryshon kuptimi i fjalëve. Ndryshimi leksikor përfshin ndryshime në fjalor. Ndryshimi gramatikor alternon strukturat gramatikore. Arsyet e ndryshimit të gjuhës janë të ndryshme. Shpesh ka arsye ekonomike. Folësit ose shkruesit duan të kursejnë kohë ose përpjekje. Kjo është arsyeja pse ata thjeshtojnë gjuhën e tyre.

Inovacionet gjithashtu mund të promovojnë ndryshimin e gjuhës. Ky është rasti, për shembull, kur shpiken gjëra të reja. Këto gjëra kanë nevojë për një emër, kështu që lindin fjalë të reja. Zakonisht ndryshimi i gjuhës nuk është i planifikuar. Ai është një proces natyror dhe shpesh ndodh automatikisht. Folësit gjithashtu mund të ndryshojnë me vetëdije gjuhën e tyre. Këtë e bëjnë kur duan të arrijnë një efekt të caktuar. Ndikimi i gjuhëve të huaja promovon gjithashtu ndryshimin e gjuhës. Kjo bëhet veçanërisht e qartë në kohët e globalizmit. Në veçanti, gjuha angleze ndikon tek gjuhët e tjera. Sot, pothuajse në çdo gjuhë mund të gjenden fjalë anglisht. Ato quhen anglicizma. Njerëzit e kanë kritikuar ndryshimin e gjuhëve që prej antikitetit, ose janë trembur prej tij. Ndryshimi i gjuhës është një shenjë pozitive. Sepse vërteton: Gjuha jonë është e gjallë – ashtu si ne!