Libri i frazës

sq Nё kopshtin zoologjik   »   ko 동물원에서

43 [dyzetёetre]

Nё kopshtin zoologjik

Nё kopshtin zoologjik

43 [마흔셋]

43 [maheunses]

동물원에서

[dongmul-won-eseo]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   

Shqip Koreanisht Luaj Më shumë
Atje ёshtё kopshti zoologjik. 동물-- 저- 있--. 동물원이 저기 있어요. 0
do----------- j---- i-------.dongmul-won-i jeogi iss-eoyo.
Atje janё xhirafat. 기린- 저- 있--. 기린이 저기 있어요. 0
gi----- j---- i-------.gilin-i jeogi iss-eoyo.
Ku janё arinjtё? 곰은 어- 있--? 곰은 어디 있어요? 0
go----- e--- i-------?gom-eun eodi iss-eoyo?
   
Ku janё elefantёt? 코끼-- 어- 있--? 코끼리는 어디 있어요? 0
ko--------- e--- i-------?kokkilineun eodi iss-eoyo?
Ku janё gjarpёrinjtё? 뱀은 어- 있--? 뱀은 어디 있어요? 0
ba------ e--- i-------?baem-eun eodi iss-eoyo?
Ku janё luanёt? 사자- 어- 있--? 사자는 어디 있어요? 0
sa------ e--- i-------?sajaneun eodi iss-eoyo?
   
Kam njё aparat fotografik. 저한- 사--- 있--. 저한테 사진기가 있어요. 0
je------ s-------- i-------.jeohante sajingiga iss-eoyo.
Kam dhe njё kamer filmike. 비디- 카--- 있--. 비디오 카메라도 있어요. 0
bi--- k------- i-------.bidio kamelado iss-eoyo.
Ku ka njё bateri? 건전-- 어- 있--? 건전지가 어디 있어요? 0
ge---------- e--- i-------?geonjeonjiga eodi iss-eoyo?
   
Ku janё pinguinёt? 펭귄- 어- 있--? 펭귄은 어디 있어요? 0
pe----------- e--- i-------?peng-gwin-eun eodi iss-eoyo?
Ku janё kangurёt? 캥거-- 어- 있--? 캥거루는 어디 있어요? 0
ka------------- e--- i-------?kaeng-geoluneun eodi iss-eoyo?
Ku janё rinoceronёt? 코뿔-- 어- 있--? 코뿔소는 어디 있어요? 0
ko---------- e--- i-------?koppulsoneun eodi iss-eoyo?
   
Ku ёshtё tualeti? 화장-- 어- 있--? 화장실은 어디 있어요? 0
hw------------ e--- i-------?hwajangsil-eun eodi iss-eoyo?
Atje ёshtё njё kafe. 카페- 저- 있--. 카페가 저기 있어요. 0
ka---- j---- i-------.kapega jeogi iss-eoyo.
Atje ёshtё njё restorant. 식당- 있--. 식당이 있어요. 0
si------- i-------.sigdang-i iss-eoyo.
   
Ku janё devetё? 낙타- 어- 있--? 낙타는 어디 있어요? 0
na------- e--- i-------?nagtaneun eodi iss-eoyo?
Ku janё gorillat dhe zebrat? 고릴--- 얼--- 어- 있--? 고릴라하고 얼룩말은 어디 있어요? 0
go--------- e------------ e--- i-------?golillahago eollugmal-eun eodi iss-eoyo?
Ku janё tigrat dhe krokodilët? 호랑--- 악-- 어- 있--? 호랑이하고 악어는 어디 있어요? 0
ho---------- a-------- e--- i-------?holang-ihago ag-eoneun eodi iss-eoyo?
   

Gjuha baske

Ka katër gjuhë të njohura në Spanjë. Këto janë gjuha spanjolle, katalanase, gale dhe baske. Gjuha baske është e vetmja që nuk ka rrënjë romake. Ajo flitet në zonën kufitare mes Spanjës dhe Francës. Rreth 800000 njerëz flasin baskisht. Gjuha baske konsiderohet si gjuha më e vjetër në kontinentin Evropian. Megjithëse origjina e kësaj gjuhe ende nuk dihet. Për gjuhëtarët, gjuha baske mbetet një enigmë. Baskishtja është gjithashtu e vetmja gjuhë e izoluar në Evropë. Kjo do të thotë se nuk është e lidhur gjenetikisht me asnjë gjuhë tjetër. Arsyeja mund të jetë vendndodhja gjeografike. Për shkak të maleve dhe brigjeve, populli bask ka jetuar gjithmonë i izoluar. Kështu, gjuha e tyre mbijetoi edhe pas pushtimit të indo-evropianëve. Termi bask vjen nga latinishtja vascones . Baskët e quajnë veten Euskaldunak , që do të thotë folësit e gjuhës baske. Kjo tregon sesa shumë ata identifikohen me gjuhën e tyre Euskara . Euskara është transmetuar gojarisht për shekuj me radhë. Prandaj ka pak burime të vjetra të shkruara. Standardizimi i gjuhës nuk ka përfunduar ende. Shumica e baskëve janë dygjuhësh ose shumëgjuhësh. Sidoqoftë, ata vazhdojnë të kultivojnë gjuhën dhe kulturën baske. Rajoni Bask është autonom. Kjo lehtëson proceset e politikave gjuhësore dhe programet kulturore. Fëmijët mund të zgjedhin mes mësimit në gjuhën baske ose spanjolle. Gjithashtu ekzistojnë sporte tipike baske. Duket se kultura dhe gjuha baske kanë një të ardhme. Një fjalë baske e njeh e gjithë bota. Është mbiemri i „El Che“ – …po, sakte, Guevara !