Libri i frazës

sq Tё dalёsh mbёmjeve   »   ko 저녁에 놀러 나가기

44 [dyzetёekatёr]

Tё dalёsh mbёmjeve

Tё dalёsh mbёmjeve

44 [마흔넷]

44 [maheunnes]

저녁에 놀러 나가기

[jeonyeog-e nolleo nagagi]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   

Shqip Koreanisht Luaj Më shumë
A ka kёtu ndonjё diskotekё? 여기 디---- 있--? 여기 디스코장이 있어요? 0
ye--- d------------ i-------?yeogi diseukojang-i iss-eoyo?
A ka kёtu ndonjё klub nate? 여기 나----- 있--? 여기 나이트클럽이 있어요? 0
ye--- n--------------- i-------?yeogi naiteukeulleob-i iss-eoyo?
A ka kёtu ndonjё bar? 여기 술-- 있--? 여기 술집이 있어요? 0
ye--- s------- i-------?yeogi suljib-i iss-eoyo?
   
Çfarё shfaqet sot nё mbrёmje nё teatёr? 오늘 저-- 극--- 무- 공-- 해-? 오늘 저녁에 극장에서 무슨 공연을 해요? 0
on--- j--------- g------------ m----- g------------ h----?oneul jeonyeog-e geugjang-eseo museun gong-yeon-eul haeyo?
Çfarё shfaqet sot nё mbrёmje nё kinema? 오늘 저-- 영---- 뭘 상---? 오늘 저녁에 영화관에서 뭘 상영해요? 0
on--- j--------- y---------------- m--- s--------------?oneul jeonyeog-e yeonghwagwan-eseo mwol sang-yeonghaeyo?
Çfarё shfaqet sot nё mbrёmje nё televizor? 오늘 저-- T--- 뭐--? 오늘 저녁에 TV에서 뭐해요? 0
on--- j--------- T----- m-------?oneul jeonyeog-e TVeseo mwohaeyo?
   
A ka mё bileta pёr teatёr? 아직 극- 표- 남----? 아직 극장 표가 남아있어요? 0
aj-- g------- p---- n------------?ajig geugjang pyoga nam-aiss-eoyo?
A ka mё bileta pёr kinema? 아직 영-- 표- 남----? 아직 영화관 표가 남아있어요? 0
aj-- y----------- p---- n------------?ajig yeonghwagwan pyoga nam-aiss-eoyo?
A ka mё bileta pёr ndeshjen e futbollit? 아직 축--- 표- 남----? 아직 축구경기 표가 남아있어요? 0
aj-- c-------------- p---- n------------?ajig chuggugyeong-gi pyoga nam-aiss-eoyo?
   
Dua tё ulem nё fund. 저는 뒤- 앉- 싶--. 저는 뒤에 앉고 싶어요. 0
je----- d--- a---- s-------.jeoneun dwie anjgo sip-eoyo.
Dua tё ulem diku nё mes. 저는 중--- 앉- 싶--. 저는 중간쯤에 앉고 싶어요. 0
je----- j-------------- a---- s-------.jeoneun jung-ganjjeum-e anjgo sip-eoyo.
Dua tё ulem nё fillim. 저는 앞- 앉- 싶--. 저는 앞에 앉고 싶어요. 0
je----- a--- a---- s-------.jeoneun ap-e anjgo sip-eoyo.
   
A mund tё mё rekomandoni diçka? 저에- 뭘 추-- 주----? 저에게 뭘 추천해 주시겠어요? 0
je---- m--- c---------- j------------?jeoege mwol chucheonhae jusigess-eoyo?
Kur fillon shfaqja? 쇼가 언- 시---? 쇼가 언제 시작해요? 0
sy--- e---- s---------?syoga eonje sijaghaeyo?
A mund tё mё gjeni njё biletё? 표좀 구- 주----? 표좀 구해 주시겠어요? 0
py---- g---- j------------?pyojom guhae jusigess-eoyo?
   
A ka ndonjё fushё golfi kёtu afёr? 근처- 골--- 있--? 근처에 골프장이 있어요? 0
ge------- g----------- i-------?geuncheoe golpeujang-i iss-eoyo?
A ka kёtu afёr ndonjё fushё tenisi? 근처- 테---- 있--? 근처에 테니스장이 있어요? 0
ge------- t------------ i-------?geuncheoe teniseujang-i iss-eoyo?
A ka kёtu afёr ndonjё pishinё tё mbyllur? 근처- 실----- 있--? 근처에 실내수영장이 있어요? 0
ge------- s------------------ i-------?geuncheoe silnaesuyeongjang-i iss-eoyo?
   

Gjuha malteze

Shumë evropianë që duan të përmirësojnë anglishten e tyre, udhëtojnë në Maltë. Në shtetin ishullor në jug të Evropës, anglishtja është gjuha zyrtare. Malta është e njohur për shkollat e shumta të gjuhëve. Por, kjo nuk është arsyeja pse vendi është kaq interesant për gjuhëtarët. Atyre u intereson Malta për një arsye tjetër. Republika e Maltës ka një gjuhë tjetër zyrtare: maltezisht (ose malti) Kjo gjuhë buron nga një dialekt arab. Prandaj malti është gjuha e vetme semite në Evropë. Megjithatë, sintaksa dhe fonologjia ndryshojnë nga arabishtja. Gjithashtu, maltezishtja shkruhet me shkronja latine. Sidoqoftë, alfabeti përmban disa karaktere të veçanta. Shkronjat c dhe y mungojnë plotësisht. Fjalori përmban elemente nga shumë gjuhë. Përveç fjalëve nga arabishtja, dallohen fjalët nga italishtja dhe anglishtja. Fenikasit dhe Kartagjenasit gjithashtu kanë ndikuar në gjuhë. Për disa studiues, malti është një gjuhë arabe kreole. Gjatë gjithë historisë së saj, Malta është pushtuar nga fuqi të ndryshme. Të gjithë lanë gjurmët e tyre në ishujt Malta, Gozo dhe Komino. Për një kohë të gjatë, malti ishte vetëm një zhargon vendas. Ajo mbeti gjithsesi gjuha amtare e maltezëve “të vërtetë”. E cila u transmetua gojarisht tek të tjerët. Në shekullin e 19-të, u fillua të shkruhej në këtë gjuhë. Numri i folësve sot vlerësohet të jetë rreth 330000. Që prej vitit 2004, Malta është anëtare e Bashkimit Evropian. Kjo e bën maltin një nga gjuhët zyrtare në Evropë. Për maltezët gjuha është thjesht pjesë e kulturës së tyre. Ata janë të kënaqur kur të huajt duan të mësojnë malti. Padyshim ka shkolla të mjaftueshme gjuhësore në Maltë…