Libri i frazës

sq tё lutesh pёr diçka   »   kn ಏನನ್ನಾದರು ಕೇಳಿಕೊಳ್ಳುವುದು

74 [shtatёdhjetёekatёr]

tё lutesh pёr diçka

tё lutesh pёr diçka

೭೪ [ಎಪ್ಪತ್ತನಾಲ್ಕು]

74 [Eppattanālku]

ಏನನ್ನಾದರು ಕೇಳಿಕೊಳ್ಳುವುದು

[ēnannādaru kēḷikoḷḷuvudu]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Kanadaisht Luaj Më shumë
A mund tё m’i prisni flokёt? ನಿ--- ನ--- ಕ------- ಕ-------- ಆ---------? ನಿಮಗೆ ನನ್ನ ಕೂದಲನ್ನು ಕತ್ತರಿಸಲು ಆಗುತ್ತದೆಯೆ? 0
ni---- n---- k-------- k---------- ā---------?nimage nanna kūdalannu kattarisalu āguttadeye?
Jo shumё shkurt, ju lutem. ಆದ-- ತ--- ಚ-------- ಬ--. ಆದರೆ ತುಂಬ ಚಿಕ್ಕದಾಗಿ ಬೇಡ. 0
Ād--- t---- c-------- b---.Ādare tumba cikkadāgi bēḍa.
Pak mё shkurt, ju lutem. ದಯ------ ಇ---- ಸ----- ಚ-----------. ದಯವಿಟ್ಟು ಇನ್ನೂ ಸ್ವಲ್ಪ ಚಿಕ್ಕದಾಗಿರಲಿ. 0
Da------- i--- s----- c------------.Dayaviṭṭu innū svalpa cikkadāgirali.
A mund t’i zhvilloni fotografitё? ನಿ--- ಚ---------- ಸ--------- ಆ---------? ನಿಮಗೆ ಚಿತ್ರಗಳನ್ನು ಸಂಸ್ಕರಿಸಲು ಆಗುತ್ತದೆಯೆ? 0
Ni---- c----------- s----------- ā---------?Nimage citragaḷannu sanskarisalu āguttadeye?
Fotografitё janё nё CD. ಚಿ------ ಸ- ಡ------ ಇ--. ಚಿತ್ರಗಳು ಸಿ ಡಿಯಲ್ಲಿ ಇವೆ. 0
Ci------- s- ḍ------ i--.Citragaḷu si ḍiyalli ive.
Fotografitё janё nё kamera. ಚಿ------ ಕ---------- ಇ--. ಚಿತ್ರಗಳು ಕ್ಯಾಮರದಲ್ಲಿ ಇವೆ. 0
Ci------- k----------- i--.Citragaḷu kyāmaradalli ive.
A mund ta rregulloni orёn? ನಿ--- ಗ---------- ರ----- ಮ---- ಆ---------? ನಿಮಗೆ ಗಡಿಯಾರವನ್ನು ರಿಪೇರಿ ಮಾಡಲು ಆಗುತ್ತದೆಯೆ? 0
Ni---- g------------ r----- m----- ā---------?Nimage gaḍiyāravannu ripēri māḍalu āguttadeye?
Gota ёshtё e thyer. ಗಾ-- ಒ---- ಹ-----. ಗಾಜು ಒಡೆದು ಹೋಗಿದೆ. 0
Gā-- o---- h-----.Gāju oḍedu hōgide.
Bateria ёshtё bosh. ಬ್----- ಖ---------. ಬ್ಯಾಟರಿ ಖಾಲಿಯಾಗಿದೆ. 0
By----- k----------.Byāṭari khāliyāgide.
A mund ta hekurosni kёmishёn? ನಿ--- ಅ-------- ಇ------ ಮ---- ಆ---------? ನಿಮಗೆ ಅಂಗಿಯನ್ನು ಇಸ್ತ್ರಿ ಮಾಡಲು ಆಗುತ್ತದೆಯೆ? 0
Ni---- a-------- i---- m----- ā---------?Nimage aṅgiyannu istri māḍalu āguttadeye?
A mund t’i pastroni pantallonat? ನಿ--- ಷ--------- ಒ----- ಆ---------? ನಿಮಗೆ ಷರಾಯಿಯನ್ನು ಒಗೆಯಲು ಆಗುತ್ತದೆಯೆ? 0
Ni---- ṣ---------- o------ ā---------?Nimage ṣarāyiyannu ogeyalu āguttadeye?
A mund t’i riparoni kёpucёt? ನಿ--- ಪ------------- ರ----- ಮ---- ಆ---------? ನಿಮಗೆ ಪಾದರಕ್ಷೆಗಳನ್ನು ರಿಪೇರಿ ಮಾಡಲು ಆಗುತ್ತದೆಯೆ? 0
Ni---- p--------------- r----- m----- ā---------?Nimage pādarakṣegaḷannu ripēri māḍalu āguttadeye?
A mund tё mё jepni pёr tё ndezur? ನಿ--- ಬ-- ಬ---------- ಇ----? ನಿಮ್ಮ ಬಳಿ ಬೆಂಕಿಪೊಟ್ಟಣ ಇದೆಯೇ? 0
Ni---- b--- b----------- i----?Nim'ma baḷi beṅkipoṭṭaṇa ideyē?
A keni shkrepse ose çakmak? ನಿ--- ಬ-- ಬ---------- ಅ--- ಲ---- ಇ----? ನಿಮ್ಮ ಬಳಿ ಬೆಂಕಿಪೊಟ್ಟಣ ಅಥವಾ ಲೈಟರ್ ಇದೆಯೆ? 0
Ni---- b--- b----------- a----- l----- i----?Nim'ma baḷi beṅkipoṭṭaṇa athavā laiṭar ideye?
A keni njё tavёll duhani? ನಿ--- ಬ-- ಆ-- ಟ--- ಇ----? ನಿಮ್ಮ ಬಳಿ ಆಷ್ ಟ್ರೇ ಇದೆಯೆ? 0
Ni---- b--- ā- ṭ-- i----?Nim'ma baḷi āṣ ṭrē ideye?
A pini puro? ನೀ-- ಚ----- ಸ---------? ನೀವು ಚುಟ್ಟಾ ಸೇದುತ್ತೀರಾ? 0
Nī-- c---- s--------?Nīvu cuṭṭā sēduttīrā?
A pini cigare? ನೀ-- ಸ------ ಸ---------? ನೀವು ಸಿಗರೇಟ್ ಸೇದುತ್ತೀರಾ? 0
Nī-- s------ s--------?Nīvu sigarēṭ sēduttīrā?
A pini me llullё? ನೀ-- ಪ--- ಸ---------? ನೀವು ಪೈಪ್ ಸೇದುತ್ತೀರಾ? 0
Nī-- p--- s--------?Nīvu paip sēduttīrā?

Mësimi dhe leximi

Mësimi dhe leximi janë të ndërlidhura. Kjo është veçanërisht e vërtetë gjatë mësimit të gjuhëve të huaja. Kush dëshiron të mësojë mirë një gjuhë të huaj, duhet të lexojë shumë tekste. Duke lexuar literaturë në gjuhë të huaj, ne përpunojmë të gjithë fjalinë. Kështu truri ynë mëson fjalorin dhe gramatikën në një kontekst. Kjo e ndihmon të regjistrojë mirë përmbajtjet e reja. Memoria jonë e ka më të vështirë të kujtojë fjalë të veçuara. Ndërsa lexojmë, mësojmë kuptimin e fjalëve. Në këtë mënyrë ne zhvillojmë një ndjenjë për gjuhën e re. Sigurisht, letërsia në gjuhën e huaj nuk duhet të jetë shumë e vështirë. Tregimet e shkurtra moderne ose romanet e krimit shpesh janë argëtuese. Gazetat ditore kanë avantazhin se ato janë gjithmonë aktuale. Librat për fëmijë ose komikë janë gjithashtu të përshtatshëm për të mësuar. Imazhet lehtësojnë të kuptuarit e gjuhës së re. Pavarësisht letërsisë që zgjidhni – ajo duhet të jetë e gjallë! Kjo do të thotë se në të duhet të ndodhin shumë ngjarje, në mënyrë që gjuha të ndryshojë. Nëse nuk arrini të gjeni diçka të përshtatshme, mund të përdorni libra shkollorë specifikë. Ka shumë libra me tekste të thjeshta për fillestarë. E rëndësishme është të përdorni një fjalor gjatë kohës që lexoni. Kur nuk kuptoni një fjalë ju mund të kontrolloni për të. Gjatë leximit truri ynë është aktiv dhe mëson shpejt informacionin e ri. Të gjitha fjalët që nuk i kuptoni, mund t'i mbani shënim. Kështu mund t'i përsërisni shpesh. Gjithashtu ndihmon shënimi në tekst me ngjyra i fjalëve të panjohura. Do t'i njihni menjëherë kur t'i lexoni sërish. Kush lexon çdo ditë tekste në një gjuhë të huaj, përparon shumë shpejt. Pasi truri ynë mëson shpejt ta imitojnë gjuhën e re. Mund të ndodhë që në një moment, të mendoni në gjuhë të huaj…