Libri i frazës

sq Nё kopshtin zoologjik   »   kn ಮೃಗಾಲಯದಲ್ಲಿ

43 [dyzetёetre]

Nё kopshtin zoologjik

Nё kopshtin zoologjik

೪೩ [ನಲವತ್ತ ಮೂರು]

43 [Nalavatta mūru]

ಮೃಗಾಲಯದಲ್ಲಿ

[mr̥gālayadalli.]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Kanadaisht Luaj Më shumë
Atje ёshtё kopshti zoologjik. ಅಲ--- ಮ----- ಇ--. ಅಲ್ಲಿ ಮೃಗಾಲಯ ಇದೆ. 0
Al-- m-------- i--.Alli mr̥gālaya ide.
Atje janё xhirafat. ಜಿ------- ಅ------. ಜಿರಾಫೆಗಳು ಅಲ್ಲಿವೆ. 0
Ji--------- a-----.Jirāphegaḷu allive.
Ku janё arinjtё? ಕರ----- ಎ------? ಕರಡಿಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Ka-------- e-----?Karaḍigaḷu ellive?
Ku janё elefantёt? ಆನ---- ಎ------? ಆನೆಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Ān----- e-----?Ānegaḷu ellive?
Ku janё gjarpёrinjtё? ಹಾ----- ಎ------? ಹಾವುಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Hā------ e-----?Hāvugaḷu ellive?
Ku janё luanёt? ಸಿ----- ಎ------? ಸಿಂಹಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Si------- e-----?Sinhagaḷu ellive?
Kam njё aparat fotografik. ನನ-- ಬ-- ಒ--- ಕ------- ಇ--. ನನ್ನ ಬಳಿ ಒಂದು ಕ್ಯಾಮೆರಾ ಇದೆ. 0
Na--- b--- o--- k------ i--.Nanna baḷi ondu kyāmerā ide.
Kam dhe njё kamer filmike. ನನ-- ಬ-- ಒ--- ವ----- ಕ------- ಸ- ಇ--. ನನ್ನ ಬಳಿ ಒಂದು ವೀಡಿಯೋ ಕ್ಯಾಮೆರಾ ಸಹ ಇದೆ. 0
Na--- b--- o--- v----- k------ s--- i--.Nanna baḷi ondu vīḍiyō kyāmerā saha ide.
Ku ka njё bateri? ಬ್----- ಎ---- ಸ--------? ಬ್ಯಾಟರಿ ಎಲ್ಲಿ ಸಿಗುತ್ತದೆ? 0
By----- e--- s--------?Byāṭari elli siguttade?
Ku janё pinguinёt? ಪೆ------- ಗ-- ಎ------? ಪೆಂಗ್ವಿನ್ ಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Pe----- g--- e-----?Peṅgvin gaḷu ellive?
Ku janё kangurёt? ಕ್--------- ಎ------? ಕ್ಯಾಂಗರುಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Ky---------- e-----?Kyāṅgarugaḷu ellive?
Ku janё rinoceronёt? ಘೇ--------- ಎ------? ಘೇಂಡಾಮೃಗಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Gh------------- e-----?Ghēṇḍāmr̥gagaḷu ellive?
Ku ёshtё tualeti? ಇಲ--- ಶ----- ಎ------? ಇಲ್ಲಿ ಶೌಚಾಲಯ ಎಲ್ಲಿದೆ? 0
Il-- ś-------- e-----?Illi śaucālaya ellide?
Atje ёshtё njё kafe. ಅಲ--- ಒ--- ಉ---- ಕ----- ಇ--. ಅಲ್ಲಿ ಒಂದು ಉಪಹಾರ ಕೇಂದ್ರ ಇದೆ. 0
Al-- o--- u------ k----- i--.Alli ondu upahāra kēndra ide.
Atje ёshtё njё restorant. ಅಲ--- ಒ--- ಹ----- ಇ--. ಅಲ್ಲಿ ಒಂದು ಹೋಟೇಲ್ ಇದೆ. 0
Al-- o--- h---- i--.Alli ondu hōṭēl ide.
Ku janё devetё? ಒಂ----- ಎ------? ಒಂಟೆಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Oṇ------ e-----?Oṇṭegaḷu ellive?
Ku janё gorillat dhe zebrat? ಗೋ--------- ಮ---- ಝ-------- ಎ------? ಗೋರಿಲ್ಲಾಗಳು ಮತ್ತು ಝೀಬ್ರಾಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Gō--------- m---- j--------- e-----?Gōrillāgaḷu mattu jhībrāgaḷu ellive?
Ku janё tigrat dhe krokodilët? ಹು----- ಮ---- ಮ------- ಎ------? ಹುಲಿಗಳು ಮತ್ತು ಮೊಸಳೆಗಳು ಎಲ್ಲಿವೆ? 0
Hu------ m---- m--------- e-----?Huligaḷu mattu mosaḷegaḷu ellive?

Gjuha baske

Ka katër gjuhë të njohura në Spanjë. Këto janë gjuha spanjolle, katalanase, gale dhe baske. Gjuha baske është e vetmja që nuk ka rrënjë romake. Ajo flitet në zonën kufitare mes Spanjës dhe Francës. Rreth 800000 njerëz flasin baskisht. Gjuha baske konsiderohet si gjuha më e vjetër në kontinentin Evropian. Megjithëse origjina e kësaj gjuhe ende nuk dihet. Për gjuhëtarët, gjuha baske mbetet një enigmë. Baskishtja është gjithashtu e vetmja gjuhë e izoluar në Evropë. Kjo do të thotë se nuk është e lidhur gjenetikisht me asnjë gjuhë tjetër. Arsyeja mund të jetë vendndodhja gjeografike. Për shkak të maleve dhe brigjeve, populli bask ka jetuar gjithmonë i izoluar. Kështu, gjuha e tyre mbijetoi edhe pas pushtimit të indo-evropianëve. Termi bask vjen nga latinishtja vascones . Baskët e quajnë veten Euskaldunak , që do të thotë folësit e gjuhës baske. Kjo tregon sesa shumë ata identifikohen me gjuhën e tyre Euskara . Euskara është transmetuar gojarisht për shekuj me radhë. Prandaj ka pak burime të vjetra të shkruara. Standardizimi i gjuhës nuk ka përfunduar ende. Shumica e baskëve janë dygjuhësh ose shumëgjuhësh. Sidoqoftë, ata vazhdojnë të kultivojnë gjuhën dhe kulturën baske. Rajoni Bask është autonom. Kjo lehtëson proceset e politikave gjuhësore dhe programet kulturore. Fëmijët mund të zgjedhin mes mësimit në gjuhën baske ose spanjolle. Gjithashtu ekzistojnë sporte tipike baske. Duket se kultura dhe gjuha baske kanë një të ardhme. Një fjalë baske e njeh e gjithë bota. Është mbiemri i „El Che“ – …po, sakte, Guevara !