Libri i frazës

sq Tё dalёsh mbёmjeve   »   kn ಸಾಯಂಕಾಲ ಹೊರಗೆ ಹೋಗುವುದು

44 [dyzetёekatёr]

Tё dalёsh mbёmjeve

Tё dalёsh mbёmjeve

೪೪ [ನಲವತ್ತನಾಲ್ಕು]

44 [Nalavattanālku]

ಸಾಯಂಕಾಲ ಹೊರಗೆ ಹೋಗುವುದು

[sāyaṅkāla horage hōguvudu.]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Kanadaisht Luaj Më shumë
A ka kёtu ndonjё diskotekё? ಇಲ--- ಡ----- ಇ----? ಇಲ್ಲಿ ಡಿಸ್ಕೊ ಇದೆಯೆ? 0
Il-- ḍ---- i----?Illi ḍisko ideye?
A ka kёtu ndonjё klub nate? ಇಲ--- ನ--- ಕ---- ಇ----? ಇಲ್ಲಿ ನೈಟ್ ಕ್ಲಬ್ ಇದೆಯೆ? 0
Il-- n--- k--- i----?Illi naiṭ klab ideye?
A ka kёtu ndonjё bar? ಇಲ--- ಪ-- ಇ----? ಇಲ್ಲಿ ಪಬ್ ಇದೆಯೆ? 0
Il-- p-- i----?Illi pab ideye?
Çfarё shfaqet sot nё mbrёmje nё teatёr? ಇಂ-- ನ--- ಶ-------- ಏ-- ಕ-------- ಇ--? ಇಂದು ನಾಟಕ ಶಾಲೆಯಲ್ಲಿ ಏನು ಕಾರ್ಯಕ್ರಮ ಇದೆ? 0
In-- n----- ś-------- ē-- k--------- i--?Indu nāṭaka śāleyalli ēnu kāryakrama ide?
Çfarё shfaqet sot nё mbrёmje nё kinema? ಇಂ-- ಚ-------------- ಯ-- ಚ------------ ಇ--? ಇಂದು ಚಿತ್ರಮಂದಿರದಲ್ಲಿ ಯಾವ ಚಿತ್ರಪ್ರದರ್ಶನ ಇದೆ? 0
In-- c---------------- y--- c-------------- i--?Indu citramandiradalli yāva citrapradarśana ide?
Çfarё shfaqet sot nё mbrёmje nё televizor? ಇವ---- ಟ-------- ನ---- ಏ-- ಕ-------- ಇ--? ಇವತ್ತು ಟೆಲಿವಿಷನ್ ನಲ್ಲಿ ಏನು ಕಾರ್ಯಕ್ರಮ ಇದೆ? 0
Iv---- ṭ-------- n---- ē-- k--------- i--?Ivattu ṭeliviṣan nalli ēnu kāryakrama ide?
A ka mё bileta pёr teatёr? ನಾ------ ಇ---- ಟ-------- ದ------------? ನಾಟಕಕ್ಕೆ ಇನ್ನೂ ಟಿಕೇಟುಗಳು ದೊರೆಯುತ್ತವೆಯೆ? 0
Nā------- i--- ṭ--------- d------------?Nāṭakakke innū ṭikēṭugaḷu doreyuttaveye?
A ka mё bileta pёr kinema? ಚಲ---------- ಇ---- ಟ-------- ದ------------? ಚಲನಚಿತ್ರಕ್ಕೆ ಇನ್ನೂ ಟಿಕೇಟುಗಳು ದೊರೆಯುತ್ತವೆಯೆ? 0
Ca------------ i--- ṭ--------- d------------?Calanacitrakke innū ṭikēṭugaḷu doreyuttaveye?
A ka mё bileta pёr ndeshjen e futbollit? ಫು------ ಪ-------- ಇ---- ಟ-------- ದ------------? ಫುಟ್ಬಾಲ್ ಪಂದ್ಯಕ್ಕೆ ಇನ್ನೂ ಟಿಕೇಟುಗಳು ದೊರೆಯುತ್ತವೆಯೆ? 0
Ph----- p-------- i--- ṭ--------- d------------?Phuṭbāl pandyakke innū ṭikēṭugaḷu doreyuttaveye?
Dua tё ulem nё fund. ನಾ-- ಹ------- ಕ----- ಕ------ ಇ------------. ನಾನು ಹಿಂದುಗಡೆ ಕುಳಿತು ಕೊಳ್ಳಲು ಇಷ್ಟಪಡುತ್ತೇನೆ. 0
Nā-- h-------- k----- k------ i------------.Nānu hindugaḍe kuḷitu koḷḷalu iṣṭapaḍuttēne.
Dua tё ulem diku nё mes. ನಾ-- ಮ-------- ಎ------- ಕ----- ಕ------ ಇ------------. ನಾನು ಮಧ್ಯದಲ್ಲಿ ಎಲ್ಲಾದರು ಕುಳಿತು ಕೊಳ್ಳಲು ಇಷ್ಟಪಡುತ್ತೇನೆ. 0
Nā-- m---------- e------- k----- k------ i------------.Nānu madhyadalli ellādaru kuḷitu koḷḷalu iṣṭapaḍuttēne.
Dua tё ulem nё fillim. ನಾ-- ಮ------- ಕ----- ಕ------ ಇ------------. ನಾನು ಮುಂದುಗಡೆ ಕುಳಿತು ಕೊಳ್ಳಲು ಇಷ್ಟಪಡುತ್ತೇನೆ. 0
Nā-- m-------- k----- k------ i------------.Nānu mundugaḍe kuḷitu koḷḷalu iṣṭapaḍuttēne.
A mund tё mё rekomandoni diçka? ನನ-- ಏ----- ಶ-------- ಮ---------? ನನಗೆ ಏನಾದರು ಶಿಫಾರಸ್ಸು ಮಾಡುತ್ತೀರಾ? 0
Na---- ē------ ś---------- m--------?Nanage ēnādaru śiphāras'su māḍuttīrā?
Kur fillon shfaqja? ಪ್------ ಯ---- ಪ---------------? ಪ್ರದರ್ಶನ ಯಾವಾಗ ಪ್ರಾರಂಭವಾಗುತ್ತದೆ? 0
Pr-------- y----- p-----------------?Pradarśana yāvāga prārambhavāguttade?
A mund tё mё gjeni njё biletё? ನನ-- ಟ----------- ತ--- ಕ---- ನ---- ಆ---------? ನನಗೆ ಟಿಕೇಟುಗಳನ್ನು ತಂದು ಕೊಡಲು ನಿಮಗೆ ಆಗುತ್ತದೆಯೆ? 0
Na---- ṭ------------ t---- k----- n----- ā---------?Nanage ṭikēṭugaḷannu tandu koḍalu nimage āguttadeye?
A ka ndonjё fushё golfi kёtu afёr? ಇಲ--- ಹ---------- ಎ------- ಗ----- ಮ---- ಇ----? ಇಲ್ಲಿ ಹತ್ತಿರದಲ್ಲಿ ಎಲ್ಲಾದರು ಗಾಲ್ಫ್ ಮೈದಾನ ಇದೆಯೆ? 0
Il-- h----------- e------- g---- m------ i----?Illi hattiradalli ellādaru gālph maidāna ideye?
A ka kёtu afёr ndonjё fushё tenisi? ಇಲ--- ಹ---------- ಎ------- ಟ------- ಅ--- ಇ----? ಇಲ್ಲಿ ಹತ್ತಿರದಲ್ಲಿ ಎಲ್ಲಾದರು ಟೆನ್ನೀಸ್ ಅಂಗಳ ಇದೆಯೆ? 0
Il-- h----------- e------- ṭ----- a----- i----?Illi hattiradalli ellādaru ṭennīs aṅgaḷa ideye?
A ka kёtu afёr ndonjё pishinё tё mbyllur? ಇಲ--- ಹ---------- ಎ------- ಈ-- ಕ-- ಇ----? ಇಲ್ಲಿ ಹತ್ತಿರದಲ್ಲಿ ಎಲ್ಲಾದರು ಈಜು ಕೊಳ ಇದೆಯೆ? 0
Il-- h----------- e------- ī-- k--- i----?Illi hattiradalli ellādaru īju koḷa ideye?

Gjuha malteze

Shumë evropianë që duan të përmirësojnë anglishten e tyre, udhëtojnë në Maltë. Në shtetin ishullor në jug të Evropës, anglishtja është gjuha zyrtare. Malta është e njohur për shkollat e shumta të gjuhëve. Por, kjo nuk është arsyeja pse vendi është kaq interesant për gjuhëtarët. Atyre u intereson Malta për një arsye tjetër. Republika e Maltës ka një gjuhë tjetër zyrtare: maltezisht (ose malti) Kjo gjuhë buron nga një dialekt arab. Prandaj malti është gjuha e vetme semite në Evropë. Megjithatë, sintaksa dhe fonologjia ndryshojnë nga arabishtja. Gjithashtu, maltezishtja shkruhet me shkronja latine. Sidoqoftë, alfabeti përmban disa karaktere të veçanta. Shkronjat c dhe y mungojnë plotësisht. Fjalori përmban elemente nga shumë gjuhë. Përveç fjalëve nga arabishtja, dallohen fjalët nga italishtja dhe anglishtja. Fenikasit dhe Kartagjenasit gjithashtu kanë ndikuar në gjuhë. Për disa studiues, malti është një gjuhë arabe kreole. Gjatë gjithë historisë së saj, Malta është pushtuar nga fuqi të ndryshme. Të gjithë lanë gjurmët e tyre në ishujt Malta, Gozo dhe Komino. Për një kohë të gjatë, malti ishte vetëm një zhargon vendas. Ajo mbeti gjithsesi gjuha amtare e maltezëve “të vërtetë”. E cila u transmetua gojarisht tek të tjerët. Në shekullin e 19-të, u fillua të shkruhej në këtë gjuhë. Numri i folësve sot vlerësohet të jetë rreth 330000. Që prej vitit 2004, Malta është anëtare e Bashkimit Evropian. Kjo e bën maltin një nga gjuhët zyrtare në Evropë. Për maltezët gjuha është thjesht pjesë e kulturës së tyre. Ata janë të kënaqur kur të huajt duan të mësojnë malti. Padyshim ka shkolla të mjaftueshme gjuhësore në Maltë…