македонски » еврејски   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

+ ‫61 [שישים ואחת]‬61 [shishim w'axat]

+ ‫מספרים סודרים‬misparim sodrim

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

‫61 [שישים ואחת]‬
61 [shishim w'axat]

‫מספרים סודרים‬
misparim sodrim

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиעברית
Првиот месец е јануари. ‫ה---- ה----- ה-- י----.‬
h------- h-------- h- y------.
+
Вториот месец е февруари. ‫ה---- ה--- ה-- פ-----.‬
h------- h------ h- f-------.
+
Третиот месец е март. ‫ה---- ה----- ה-- מ--.‬
h------- h-------- h- m----.
+
   
Четвртиот месец е април. ‫ה---- ה----- ה-- א----.‬
h------- h------ h- a----.
+
Петтиот месец е мај. ‫ה---- ה----- ה-- מ--.‬
h------- h-------- h- m---.
+
Шесттиот месец е јуни. ‫ה---- ה---- ה-- י---.‬
h------- h------- h- y---.
+
   
Шест месеци се половина година. ‫ש-- ח----- ה- ח-- ש--.‬
s------ x------- h-- x---- s-----.
+
јануари, февруари, март ‫י----- פ------ מ--- ‬
y------- f-------- m----,
+
април, мај, јуни. ‫א----- מ-- ו----.‬
a----- m--- w-----.
+
   
Седмиот месец е јули. ‫ה---- ה----- ה-- י---.‬
h------- h------- h- y---.
+
Осмиот месец е август. ‫ה---- ה----- ה-- א-----.‬
h------- h------- h- o----.
+
Деветтиот месец е септември. ‫ה---- ה----- ה-- ס-----.‬
h------- h------- h- s--------.
+
   
Десеттиот месец е октомври. ‫ה---- ה----- ה-- א------.‬
h------- h-------- h- o------.
+
Единаесеттиот месец е ноември. ‫ה---- ה--- ע-- ה-- נ-----.‬
h------- h------ a---- h- n-------.
+
Дванаесеттиот месец е декември. ‫ה---- ה---- ע-- ה-- ד----.‬
h------- h------- a---- h- d--------.
+
   
Дванаесет месеци се една година. ‫ש--- ע-- ח----- ה- ש-- א--.‬
s----- a---- x------- h-- s----- a---.
+
јули, август, септември, ‫י---- א------ ס------ ‬
y---- o----- s--------,
+
октомври, ноември, декември. ‫א------- נ----- ו-----.‬
o------- n------- w----------.
+