македонски » кинески   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [三十]
30 [Sānshí]

在饭店 2
zài fàndiàn 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [三十]
30 [Sānshí]

在饭店 2
zài fàndiàn 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски中文
Еден сок од јаболко, молам. 请给-------
q--- g-- w- l-- g- p------ z--.
Една лимонада, молам. 请来------
Q--- l-- y---- n------- s---.
Еден сок од домати, молам. 请来------
Q--- l-- y---- f----- z--.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. 我想--------
W- x---- y-- y---- h--- p-------.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. 我想--------
W- x---- y-- y---- b-- p-------.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. 我想-------
W- x---- y-- y- p--- x----------.
   
Сакаш ли риба? 你喜----?
N- x----- c-- y- m-?
Сакаш ли говедско месо? 你喜-----?
N- x----- c-- n----- m-?
Сакаш ли свинско месо? 你喜-----?
N- x----- c-- z----- m-?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. 我想-------
W- x---- y-- b- d-- r-- d- c--.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. 我想-------
W- x---- y-- p-- s----- p-----.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. 我想---------
W- x---- y-- y--- s---- d- k--- d- c--.
   
Го сакате ли ова со ориз? 您的-------
N-- d- c-- y-- j-- m---- m-?
Го сакате ли ова со тестенини? 您的-------
N-- d- c-- y-- p-- m------- m-?
Го сакате ли ова со компири? 您的-------
N-- d- c-- y-- p-- t---- m-?
   
Ова не ми е вкусно. 我觉------
W- j---- z-- b- h-- c--.
Јадењето е студено. 饭菜----
F----- s-- l---- d-.
Јас ова не го нарачав. 我没------
W- m--------- z-- d-- c--.