македонски » кинески   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [三十六]
36 [Sānshíliù]

公共的郊区运输
gōnggòng de jiāoqū yùnshū

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [三十六]
36 [Sānshíliù]

公共的郊区运输
gōnggòng de jiāoqū yùnshū

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски中文
Каде е автобуската станица? 公共------?
g------- q---- z--- z-- n---?
Кој автобус вози во центарот? 哪路---------?
N- l- g------- q---- k-- w--- s-- z-------?
Која линија морам да ја земам? 我得------?
W- d- c------- n- y--- c--?
   
Дали морам да се прекачувам? 我得------?
W- d- z-- z------ h--- c-- m-?
Каде морам да се прекачам? 我得-----?
W- d- z-- n--- h--- c--?
Колку чини еден возен билет? 一张-----?
Y- z---- c------ d------ q---?
   
Колку автобуски станици има до центарот? 到市------?
D-- s-- z------- y-- d------ z---?
Овде морате да се симнете. 您得------
N-- d- z-- z---- x-- c--.
Морате да се симнете позади. 您必-------
N-- b--- c--- h------ x-- c--.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. 下趟--------
X-- t--- d---- w- f------- h-----.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. 下趟--------- 。
X-- t--- y-- g-- d------ s-- f------- h-- d--.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. 下趟-----------
X-- t--- g------- q---- s---- f------- h-- d--.
   
Кога вози последното метро? 最后---------?
Z----- y- b-- d---- s----- s----- k--?
Кога вози последниот трамвај? 最后-----------?
Z----- y- b-- y-- g-- d------ s----- s----- k--?
Кога вози последниот автобус? 最后-----------?
Z----- y- b-- g------- q---- s----- s----- k--?
   
Дали имате возен билет? 您有---?
N-- y-- c------ m-?
Возен билет? – Не, немам. 车票?不- 我---
C------? B-- w- m-----.
Тогаш морате да платите казна. 那您----- / 罚--
N- n-- b--- j--- f----/ f-----.