македонски » кинески   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53[五十三]
53 [wǔshísān]

商店
shāngdiàn

53 [педесет и три]

Продавници

-

53[五十三]
53 [wǔshísān]

商店
shāngdiàn

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски中文
Ние бараме спортска продавница. 我们 找 一- 体--- 商- 。
w---- z--- y---- t--- y------ s--------.
Ние бараме месарница. 我们 找 一- 肉- 。
W---- z--- y---- r-- d---.
Ние бараме аптека. 我们 找 一- 药- 。
W---- z--- y---- y------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. 我们 要 买 一- 足- 。
W---- y----- y--- z----.
Би сакале имено да купиме салама. 我们 要 买 意---- 。
W---- y----- y----- l------.
Би сакале имено да купиме лекарства. 我们 要 买 药 。
W---- y----- y--.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. 我们 找 一- 体--- 商-- 买 一- 足- 。
W---- z--- y---- t--- y------ s--------- m-- y--- z----.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. 我们 找 一- 肉-- 买 意---- 。
W---- z--- y---- r-- d---- m-- y----- l------.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. 我们 找 一- 药-- 买 药 。
W---- z--- y---- y------- m-- y--.
   
Јас барам златар. 我 找 一- 珠-- 。
W- z--- y---- z----- x---.
Јас барам фото продавница. 我 找 一- 照-- 。
W- z--- y---- z-------- g---.
Јас барам слаткарница. 我 找 一- 糕-- 。
W- z--- y---- g------ d---.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. 因为 我 打-- 买 一- 戒- 。
Y----- w- d------ m-- y--- j-----.
Имено имам намера, да купам еден филм. 因为 我 打-- 买 一- 胶- 。
Y----- w- d------ m-- y--- j-------.
Имено имам намера, да купам една торта. 因为 我 打-- 买 一- 圆- 大-- 。
Y----- w- d------ m-- y--- y--- x--- d- d-----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. 我 找 一- 珠--- 买 一- 戒- 。
W- z--- y---- z----- x---- m-- y--- j-----.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. 我 找 一- 照--- 买 一- 胶- 。
W- z--- y---- z-------- g---- m-- y--- j-------.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. 我 找 一- 糕--- 买 一- 圆- 大 蛋- 。
W- z--- y---- g------ d---- m-- y--- y--- x--- d- d-----.