македонски » арапски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

‫12 [اثنا عشر]‬
‫12 [athna eshr]‬

‫المشروبات‬
‫almashrubat‬

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

‫12 [اثنا عشر]‬
‫12 [athna eshr]‬

‫المشروبات‬
‫almashrubat‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Јас пијам чај. ‫أ--- ا----.‬
‫------- a-----‬
Јас пијам кафе. ‫ أ--- ا-----.‬
‫ '------ a--------‬
Јас пијам минерална вода. ‫أ--- م--- م-- ن--.‬
‫------- m--- m----- n-‬
   
Пиеш ли чај со лимон? ‫ه- ت--- ا---- م- ا--------
‫-- t------ a------- m-- a--------‬
Пиеш ли кафе со шеќер? ‫ه- ت--- ا----- م- ا------
‫-- t------ a------- m-- a------‬
Пиеш ли вода со мраз? ‫ه- ت--- ا---- م- ا------
‫-- t------ a---- m-- a--------‬
   
Овде има забава. ‫ه-- ت--- ح---.‬
‫--- t---- h-------‬
Луѓето пијат шампањско. ‫ي--- ا---- ش------.‬
‫------ a----- s--------‬
Луѓето пијат вино и пиво. ‫ي--- ا---- ن----- و----.‬
‫------- a----- n------- w-----‬
   
Пиеш ли алкохол? ‫ه- ت--- ك--------
‫-- t------ k------‬
Пиеш ли виски? ‫ه- ت--- و------
‫-- t------ w------‬
Пиеш ли кола со рум? ‫أ---- ك--- م- ر----
‫-------- k--- m-- r--‬
   
Јас не сакам шампањско. ‫ل- أ-- ا--------.‬
‫-- '----- a-------------‬
Јас не сакам вино. ‫ل- أ-- ا----.‬
‫-- '----- a------‬
Јас не сакам пиво. ‫ل- أ-- ا----.‬
‫--- '----- a-------‬
   
Бебето сака млеко. ‫ا----- ي-- ا-----.‬
‫-------- y----- a------‬
Детето сака какао и сок од јаболко. ‫ا---- ي-- ا------ و---- ا-----.‬
‫------- y----- a------ w------ a-------‬
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. ‫ا----- ت-- ع--- ا------- و---- ا----- ف---.‬
‫-------- t----- e---- a--------- w------ a------ f----‬