македонски » арапски   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

‫23 [ثلاثة وعشرون]‬
‫23 [thlatht waeashrun]‬

‫تعلم اللغات الأجنبية‬
‫tealm alllughat al'ajnabiat‬

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

‫23 [ثلاثة وعشرون]‬
‫23 [thlatht waeashrun]‬

‫تعلم اللغات الأجنبية‬
‫tealm alllughat al'ajnabiat‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Каде учевте шпански? ‫أ-- ت---- ا----------
‫---- t------- a--------‬
Знаете ли исто така и португалски? ‫ه- ت---- ا--------- أ------
‫-- t--------- a------------- a-----‬
Да, а исто така знам и нешто италијански. ‫ن--- و----- ا-------- ق-----.‬
‫------- w----------- a---------- q------‬
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. ‫أ-- أ-- ت---- ب--- ج-- ل-----.‬
‫---- '----- t---------- b------ j---- l---------‬
Јазиците се прилично слични. ‫ا----- م------ إ-- ح- م-.‬
‫--------- m------- '----- h--- m-‬
Јас можам добро да ги разберам. ‫أ----- أ- أ----- ج----.‬
‫------- '--- '-------- j-----‬
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. ‫ل-- ا----- و------- ف---- ص----.‬
‫----- a---------- w--------- f----- s------‬
Јас уште правам многу грешки. ‫ل- أ--- أ---- ا----- م- ا------.‬
‫-- '---- '------- a------ m-- a---------‬
Ве молам поправајте ме секогаш. ‫أ--- أ- ت--- ل- ف- ك- م--.‬
‫---- '--- t----- l- f- k- m------‬
   
Вашиот изговор е сосема добар. ‫ن--- س--- ل-----.‬
‫----- s---- l----------‬
Имате еден мал акцент. ‫ل-- ل--- ل--- ب----.‬
‫---- l----- l------- b-------‬
Човек препознава од каде доаѓате. ‫ي----- ا---- أ- ي--- م- أ-- أ--.‬
‫-------- a----- '-- y----- m-- '--- '----‬
   
Кој е вашиот мајчин јазик? ‫م- ه- ل--- ا-----
‫--- h- l------ a----‬
Посетувате ли курс за јазици? ‫ه- أ-- م---- ف- د--- ل------
‫-- '--- m-------- f- d----- l-------‬
Која наставна метода ја користите? ‫أ- م---- ت-------
‫--- m----- t-------‬
   
Во моментов не знам како се вика. ‫ف- ا----- ل- أ---- ا---.‬
‫-- a------ l- '---------- a-----‬
Неможам да се сетам на насловот. ‫ا------ ل- ي--- ب---- ا---.‬
‫-------- l- y------ b----- a----‬
Го заборавив. ‫ل-- ن-----.‬
‫---- n-------‬