македонски » арапски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

+ ‫33 [ثلاثة وثلاثون]‬33 [thlathat wathalathun]

+ ‫فى محطة القطار‬faa mahatat alqatar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Кога тргнува следниот воз за Берлин? ‫م-- ي---- ا----- ا----- إ-- ب------
m---- y------- a------ a------ '----- b-----?
+
Кога тргнува следниот воз за Париз? ‫م-- ي---- ا----- ا----- إ-- ب------
m---- y------- a------ a------ '----- b----?
+
Кога тргнува следниот воз за Лондон? ‫م-- ي---- ا----- ا----- إ-- ل-----
m---- y------- a------ a------ '----- l----?
+
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? ‫م-- ي---- ا----- إ-- و------
m---- y------- a------ '----- w-----?
+
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? ‫م-- ي---- ا----- إ-- س---------
m---- y------- a------ '----- s-------?
+
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? ‫م-- ي---- ا----- إ-- ب--------
m---- y------- a------ '----- b------?
+
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. ‫أ--- ت---- س-- إ-- م----.‬
a--- t-------- s---- '----- m-----.
+
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. ‫أ--- ت---- س-- إ-- ب---.‬
a--- t-------- s---- '----- b----.
+
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. ‫أ--- ت---- س-- إ-- ب--.‬
a--- t-------- s---- '----- b---.
+
   
Кога пристигнува возот во Виена? ‫م-- ي-- ا----- إ-- ف------
m-- y----- a------ '----- f----?
+
Кога пристигнува возот во Москва? ‫م-- ي-- ا----- إ-- م------
m---- y---- a------ '----- m-----?
+
Кога пристигнува возот во Амстердам? ‫م-- ي-- ا----- إ-- أ---------
m---- y---- a------ '----- '---------?
+
   
Дали морам да се прекачувам? ‫ه- ع-- أ- أ--- ا----- ل------ ا------
h- e----- '-- '----- a------ l---------- a-----?
+
Од кој перон тргнува возот? ‫م- أ- ر--- ي---- ا-------
m- '--- r---- y------- a-------?
+
Има ли вагон за спиење во возот? ‫ه- ف- ا----- ع--- ن----
h- f- a------ e------ n--?
+
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. ‫أ--- ت---- ذ--- ف-- إ-- ب-----.‬
a--- t-------- d----- f---- '----- b--------.
+
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. ‫أ--- ت---- ذ--- و---- إ-- ك-------.‬
a--- t-------- d----- w------ '----- k----------.
+
Колку чини едно место во вагонот за спиење? ‫ك- ك--- ا------ ف- ا-------
k- k----- a-------- f- a-----?
+