македонски » арапски   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

‫47 [سبعة وأربعون]‬
‫47 [sbieat wa'arbaeun]‬

‫اتحضير للسفر‬
‫athdir lilssufr‬

47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

‫47 [سبعة وأربعون]‬
‫47 [sbieat wa'arbaeun]‬

‫اتحضير للسفر‬
‫athdir lilssufr‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! ‫ع--- أ- ت---- ح--------
‫---- '--- t------ h-------‬
Не смееш ништо да заборавиш! ‫إ--- أ- ت--- ش------
‫----- '--- t---- s------‬
Потребен ти е еден голем куфер! ‫إ-- ت------ إ-- ح---- ك----.‬
‫------ t------- '----- h------ k-------‬
   
Немој да го заборавиш пасошот! ‫ل- ت--- ج--- ا------
‫--- t---- j---- a------‬
Немој да го заборавиш авионскиот билет! ‫ل- ت--- ت---- ا--------
‫--- t---- t-------- a---------‬
Немој да ги заборавиш патничките чекови! ‫ل- ت--- ا------ ا---------
‫--- t---- a----------- a----------‬
   
Земи крема за сончање со себе. ‫خ-- ا----- ا----- م- ا----.‬
‫----- a--------- a----- m-- a--------‬
Земи ги очилата за сонце со себе. ‫خ-- م-- ا------- ا------.‬
‫----- m---- a--------- a------------‬
Земи го шеширот за сонце со себе. ‫خ-- ق--- ت---- م- ا----.‬
‫---- q------- t----- m-- a--------‬
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? ‫ه- ت--- خ---- ل-------
‫-- t---- k------- l--------‬
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? ‫ه- ت--- د----- س------ ؟-
‫-- t---- d------ s------- ‬
Сакаш ли да земеш чадор со себе? ‫ه- س---- م-- م--- ض- ا------
‫-- s-------- m---- m--------- d--- a------‬
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. ‫ل- ت--- ا------- و------- و-------.‬
‫--- t---- a--------- w-------- w---------‬
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. ‫ل- ت--- ر--- ا---- و------ و------.‬
‫--- t---- r----- a----- w------- w----------‬
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. ‫ل- ت--- م---- و----- ا----- و------- ا-------.‬
‫--- t---- m------ w------- a-------- w-------- a------------‬
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. ‫أ-- ب---- إ-- أ---- و ص--- و ج---.‬
‫--- b------ '----- '------- w s----- w j-------‬
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. ‫أ-- ب---- إ-- م----- ص---- و--- ل------.‬
‫--- b------ '----- m-------- s---- w------- l---------‬
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. ‫أ-- ب---- إ-- م-- و----- و----- أ----.‬
‫---- b------ '----- m----- w-------- w------- '------‬