македонски » арапски   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

‫73 [ثلاثة وسبعون]‬
‫73 [thlathat wasabeun]‬

‫السماح بفعل شيء‬
‫alssamah bifiel shy'‬

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

‫73 [ثلاثة وسبعون]‬
‫73 [thlathat wasabeun]‬

‫السماح بفعل شيء‬
‫alssamah bifiel shy'‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Смееш ли веќе да возиш автомобил? ‫ه- س-- ل- ب----- ا--------
‫-- s---- l-- b------- a----------‬
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? ‫ه- س-- ل- ب--- ا-------
‫-- s---- l-- b------ a------‬
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? ‫ه- س-- ل- ب----- ب----- إ-- ا-------
‫-- s---- l-- b--------- b--------- '----- a------‬
   
смее ‫س--- أ---- أ----
‫----- '------ '-----‬
Смееме ли овде да пушиме? ‫أ------ ا------ ه----
‫-------- a--------- h--‬
Смее ли овде да се пуши? ‫أ----- ا------ ه----
‫------- a--------- h--‬
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? ‫أ---- ا---- ب------- ا-----------
‫------- a------ b---------- a-----------‬
Може ли да се плати со чек? ‫أ---- ا---- ب-----
‫----- a------ b----‬
Може ли да се плати само во готово? ‫أ---- ا---- ن------
‫------- a------ n-----‬
   
Смеам ли само да телефонирам? ‫أ------ إ---- م----- ه-------
‫------- '------ m--------- h------‬
Смеам ли само да прашам нешто? ‫ه- ل- أ- أ--- س-------
‫--- l- '-- '------ s------‬
Смеам ли само да кажам нешто? ‫أ------ ل- ب-- أ--- ش------
‫--------- l- b----- '---- s------‬
   
Тој не смее да спие во паркот. ‫ل- ي--- ل- ب----- ف- ا------.‬
‫--- y----- l-- b------- f- a----------‬
Тој не смее да спие во автомобилот. ‫ل- ي--- ل- ب----- ف- ا------.‬
‫--- y----- l-- b------- f- a----------‬
Тој не смее да спие на железничката станица. ‫ل- ي--- ل- ب----- ف- م--- ا-----.‬
‫--- y----- l-- b------- f- m------- a------‬
   
Смееме ли да седнеме? ‫أ------ ا-------
‫-------- a------‬
Смееме ли да го добиеме менито? ‫ ل---- ا------ م- ف-----
‫ l------ a--------- m-- f-----‬
Смееме ли да платиме одвоено? ‫أ------ ا---- ك- ع-- ح----
‫-------- a------ k- e---- h----‬