македонски » арапски   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

‫92 [اثنان وتسعون]‬
‫92 [athnnan wataseun]‬

‫الجمل الثانوية مع أنّ 2‬
‫aljamal alththanawiat me an 2‬

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

‫92 [اثنان وتسعون]‬
‫92 [athnnan wataseun]‬

‫الجمل الثانوية مع أنّ 2‬
‫aljamal alththanawiat me an 2‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Ме лути, дека рчиш. ‫ي----- أ-- ت---.‬
‫-------- '----- t-------‬
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. ‫ي----- أ-- ت--- م- ش-- ا-----.‬
‫-------- '----- t------ m-- s---- a--------‬
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. ‫ي----- أ-- ت--- م------.‬
‫-------- '----- t--- m--------‬
   
Мислам, дека му треба лекар. ‫أ-- أ-- ب---- إ-- ط---.‬
‫---- '----- b------ '----- t-----‬
Мислам, дека тој е болен. ‫أ-- أ-- م---.‬
‫---- '----- m----‬
Мислам, дека тој сега спие. ‫أ-- أ-- ن---.‬
‫---- '----- n-----‬
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. ‫ن--- أ- ي---- ا-----.‬
‫------ '--- y--------- a-------‬
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. ‫ن--- أ- ت--- ل--- ن----- ك----.‬
‫------ '-- t---- l----- n------ k--------‬
Ние се надеваме, дека тој е милионер. ‫ن--- أ- ي--- م--------.‬
‫------ '-- y---- m---------‬
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. ‫س--- أ- ز---- أ---- ب----.‬
‫------ '--- z------- '------ b-------‬
Слушнав, дека таа лежи во болница. ‫س--- أ--- ف- ا-------.‬
‫----- '------ f- a-----------‬
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. ‫س--- أ- ا------ ت--- ت-----.‬
‫----- '--- a--------- t----- t------‬
   
Ме радува, дека дојдовте. ‫ي----- أ-- أ---.‬
‫------- '----- '-----‬
Ме радува, дека имате интерес. ‫ي----- أ-- م---.‬
‫------ '----- m------‬
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. ‫ي----- أ-- س----- ا-----.‬
‫------- '----- s--------- a-------‬
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. ‫أ--- أ- ت--- آ-- ح---- ق- م--.‬
‫-------- '-- t---- a---- h------ q-- m----‬
Се плашам, дека мораме да земеме такси. ‫أ--- أ--- س---- ل--- س---- أ---.‬
‫-------- '------ s------- l------- s------ '------‬
Се плашам, дека немам пари кај себе. ‫أ--- أ-- أ--- ن-----.‬
‫-------- '---- '----- n------‬