македонски » арапски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

‫95 [خمسة وتسعون]‬
‫95 [khmisat watasewn]‬

‫أدوات الربط2‬
‫adawat alrrabt2‬

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

‫95 [خمسة وتسعون]‬
‫95 [khmisat watasewn]‬

‫أدوات الربط2‬
‫adawat alrrabt2‬

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиالعربية
Од кога таа не работи повеќе? ‫م- م-- ل- ت-- ت--- ؟-
‫--- m---- l- t---- t----- ‬
Од нејзината венчавка? ‫م-- ز-----.‬
‫----- z------‬
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. ‫ن--- ل- ت-- ت--- م-- أ- ت----.‬
‫----- l- t---- t----- m---- '-- t--------‬
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. ‫م-- أ- ت---- ل- ت-- ت---.‬
‫---- '--- t--------- l- t---- t----‬
Откако се познаваат, тие се среќни. ‫م-- أ- ت----- ه-- س----.‬
‫----- '--- t------- h--- s-------‬
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. ‫م-- أ- ر--- ب----- ل- ي----- إ--- ن-----.‬
‫----- '--- r------ b------- l- y-------- '--- n------‬
   
Кога таа телефонира? ‫م-- ت--- ب------ ؟-
‫---- t------ b-------- ‬
За време на возењето? ‫أ---- ق------ ا--------
‫------ q-------- a----------‬
Да, додека вози автомобил. ‫ن-- ، إ--- ت--- و-- ت--- ا------.‬
‫---- , '------ t------ w--- t---- a----------‬
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. ‫ت--- ب------ ب---- ت--- ا------.‬
‫------ b-------- b------ t---- a----------‬
Таа гледа телевизија, додека пегла. ‫إ--- ت---- ا------ ب---- ت---.‬
‫------- t------- a-------- b------ t----‬
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. ‫ا--- ت--- ا------- ب---- ت--- ا------.‬
‫---- t----- a-------- b------ t----- a--------‬
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. ‫ل- أ-- ش---- د-- ا------.‬
‫-- '---- s------ d-- a----------‬
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. ‫ل- أ--- ش---- ع---- ت--- ا------- ع----.‬
‫--- '----- s------ e------ t---- a-------- e------‬
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. ‫ل- أ-- ش---- ع---- أ--- ب------.‬
‫--- '---- s------ e------ '---- b----------‬
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. ‫ع---- ت--- ن---- س---- أ---.‬
‫------- t----- n-------- s------ '------‬
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. ‫س----- ح-- ا----- ع---- ن--- ف- ا-------.‬
‫-------- h--- a------ e------ n----- f- a--------‬
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. ‫س----- ب----- ا----- إ- ل- ي-- ق------
‫-------- b-------- a------- '--- l--- y-- q------‬