македонски » персиски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

‫26 [بیست و شش]
26 [bist-o-shesh]

‫در طبیعت
dar tabi-at

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

‫26 [بیست و شش]
26 [bist-o-shesh]

‫در طبیعت
dar tabi-at

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиفارسی
Ја гледаш ли кулата таму? ‫آ- ب-- ر- آ--- م-------
â- b--- r- â--- m-----?
Ја гледаш ли планината таму? ‫آ- ک-- ر- آ--- م-------
â- k-- r- â--- m-----?
Го гледаш ли селото таму? ‫آ- د---- ر- آ--- م-------
â- d------- r- â--- m-----?
   
Ја гледаш ли реката таму? ‫آ- ر------ ر- آ--- م-------
â- r-------- r- â--- m-----?
Го гледаш ли мостот таму? ‫آ- پ- ر- آ--- م-------
â- p-- r- â--- m-----?
Го гледаш ли езерото таму? ‫آ- د----- ر- آ--- م-------
â- d-------- r- â--- m-----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. ‫م- ا- آ- پ---- خ--- م-----.
m-- a- â- p------ k------ m------.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. ‫ا- آ- د--- خ--- م-----.
a- â- d------ k------ m------.
Тој камен овде, ми се допаѓа. ‫ا- ا-- س-- خ--- م-----.
a- i- s--- k------ m------.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. ‫ا- آ- پ--- خ--- م-----.
a- â- p--- k------ m------.
Таа градина таму, ми се допаѓа. ‫ا- آ- ب-- خ--- م-----.
a- â- b--- k------ m------.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. ‫ا- ا-- گ- خ--- م-----.
a- i- g-- k------ m------.
   
Мислам дека ова е убаво. ‫ب- ن-- م- آ- ز-----.
b- n----- m-- â- z-----.
Мислам дека ова е интересно. ‫ب- ن-- م- آ- ج--- ا--.
b- n----- m-- â- j---- a--.
Мислам дека ова е прекрасно. ‫ب- ن-- م- آ- ب---- ز-----.
b- n----- m-- â- b----- z-----.
   
Мислам дека ова е грдо. ‫ب- ن-- م- آ- ز-- ا--.
b- n----- m-- â- z---- a--.
Мислам дека ова е досадно. ‫ب- ن-- م- ک-- ک---- ا--.
b- n----- m-- k---- k------ a--.
Мислам дека ова е ужасно. ‫ب- ن-- م- و------ ا--.
b- n----- m-- v---------- a--.