Libri i frazës

sq mё duhet – dua   »   bn প্রয়োজন – চাওয়া

69 [gjashtёdhjetёenёntё]

mё duhet – dua

mё duhet – dua

৬৯ [ঊনসত্তর]

69 [ūnasattara]

প্রয়োজন – চাওয়া

[praẏōjana – cā'ōẏā]

Zgjidhni se si dëshironi të shihni përkthimin:   
Shqip Bengalisht Luaj Më shumë
Mё duhet njё krevat. আমার -কট----ছ-ন-র -্রয়--ন ৷ আ--- এ--- ব------ প------ ৷ আ-া- এ-ট- ব-ছ-ন-র প-র-ো-ন ৷ --------------------------- আমার একটা বিছানার প্রয়োজন ৷ 0
ā-ā-a-ē-aṭā bich----a---aẏōjana ā---- ē---- b-------- p-------- ā-ā-a ē-a-ā b-c-ā-ā-a p-a-ō-a-a ------------------------------- āmāra ēkaṭā bichānāra praẏōjana
Unё dua tё fle. আম--ঘ-মোতে --ঘুম-ত--চ-ই-৷ আ-- ঘ----- / ঘ----- চ-- ৷ আ-ি ঘ-ম-ত- / ঘ-ম-ত- চ-ই ৷ ------------------------- আমি ঘুমোতে / ঘুমাতে চাই ৷ 0
ām--ghu-ōtē - g--mā-- c-'i ā-- g------ / g------ c--- ā-i g-u-ō-ē / g-u-ā-ē c-'- -------------------------- āmi ghumōtē / ghumātē cā'i
A ka njё krevat kёtu? এখ-নে কোন- --ছ-ন- ---? এ---- ক--- ব----- আ--- এ-া-ে ক-ন- ব-ছ-ন- আ-ে- ---------------------- এখানে কোনো বিছানা আছে? 0
ēkh-n--kōn---ich-n----h-? ē----- k--- b------ ā---- ē-h-n- k-n- b-c-ā-ā ā-h-? ------------------------- ēkhānē kōnō bichānā āchē?
Mё duhet njё llampё. আম-র----া -া--র------জন-৷ আ--- এ--- ব---- প------ ৷ আ-া- এ-ট- ব-ত-র প-র-ো-ন ৷ ------------------------- আমার একটা বাতির প্রয়োজন ৷ 0
Ā-ā-a -kaṭ- -----a --a--j--a Ā---- ē---- b----- p-------- Ā-ā-a ē-a-ā b-t-r- p-a-ō-a-a ---------------------------- Āmāra ēkaṭā bātira praẏōjana
Unё dua tё lexoj. আম- -ড়-- চ-ই ৷ আ-- প---- চ-- ৷ আ-ি প-়-ে চ-ই ৷ --------------- আমি পড়তে চাই ৷ 0
ām- ------ c--i ā-- p----- c--- ā-i p-ṛ-t- c-'- --------------- āmi paṛatē cā'i
A ka njё llambё kёtu? এ---- --ন- --- -ছ-? এ---- ক--- আ-- আ--- এ-া-ে ক-ন- আ-ো আ-ে- ------------------- এখানে কোনো আলো আছে? 0
ē----ē -ō-ō ālō-āchē? ē----- k--- ā-- ā---- ē-h-n- k-n- ā-ō ā-h-? --------------------- ēkhānē kōnō ālō āchē?
Mё duhet njё telefon. আ--র --টা--েলিফ---র--্রয়ো-ন ৷ আ--- এ--- ট-------- প------ ৷ আ-া- এ-ট- ট-ল-ফ-ন-র প-র-ো-ন ৷ ----------------------------- আমার একটা টেলিফোনের প্রয়োজন ৷ 0
Āmā-- -kaṭ------ph--ēr- p--ẏ----a Ā---- ē---- ṭ---------- p-------- Ā-ā-a ē-a-ā ṭ-l-p-ō-ē-a p-a-ō-a-a --------------------------------- Āmāra ēkaṭā ṭēliphōnēra praẏōjana
Dua tё marr nё telefon. আম- ---- --ন-ক-ত- চ-- ৷ আ-- এ--- ফ-- ক--- চ-- ৷ আ-ি এ-ট- ফ-ন ক-ত- চ-ই ৷ ----------------------- আমি একটা ফোন করতে চাই ৷ 0
ām- ēkaṭā--h--a-k-r--- --'i ā-- ē---- p---- k----- c--- ā-i ē-a-ā p-ō-a k-r-t- c-'- --------------------------- āmi ēkaṭā phōna karatē cā'i
A ka njё telefon kёtu? এ--নে কি-কো-ো -েলি----আ-ে? এ---- ক- ক--- ট------ আ--- এ-া-ে ক- ক-ন- ট-ল-ফ-ন আ-ে- -------------------------- এখানে কি কোনো টেলিফোন আছে? 0
ēkhā-- -i kō-----liphō-------? ē----- k- k--- ṭ-------- ā---- ē-h-n- k- k-n- ṭ-l-p-ō-a ā-h-? ------------------------------ ēkhānē ki kōnō ṭēliphōna āchē?
Mё duhet njё kamera. আ--র-একট- ক্--ম---র -্র---- ৷ আ--- এ--- ক-------- প------ ৷ আ-া- এ-ট- ক-য-ম-র-র প-র-ো-ন ৷ ----------------------------- আমার একটা ক্যামেরার প্রয়োজন ৷ 0
Ām------a-- -y---r--- p-aẏ-ja-a Ā---- ē---- k-------- p-------- Ā-ā-a ē-a-ā k-ā-ē-ā-a p-a-ō-a-a ------------------------------- Āmāra ēkaṭā kyāmērāra praẏōjana
Dua tё fotografoj. আ-----ি-তু-ত---াই-৷ আ-- ছ-- ত---- চ-- ৷ আ-ি ছ-ি ত-ল-ে চ-ই ৷ ------------------- আমি ছবি তুলতে চাই ৷ 0
āmi-c--b--t---tē----i ā-- c---- t----- c--- ā-i c-a-i t-l-t- c-'- --------------------- āmi chabi tulatē cā'i
A ka kёtu njё kamera? এখা-ে -ি ক্-া---া----? এ---- ক- ক------- আ--- এ-া-ে ক- ক-য-ম-র- আ-ে- ---------------------- এখানে কি ক্যামেরা আছে? 0
ē--ānē--i-ky--ērā-ā--ē? ē----- k- k------ ā---- ē-h-n- k- k-ā-ē-ā ā-h-? ----------------------- ēkhānē ki kyāmērā āchē?
Mё duhet njё kompjuter. আ-া--এ--- --্পিউট---- প্র--জ--৷ আ--- এ--- ক---------- প------ ৷ আ-া- এ-ট- ক-্-ি-ট-র-র প-র-ো-ন ৷ ------------------------------- আমার একটা কম্পিউটারের প্রয়োজন ৷ 0
Ām--a -kaṭ--k-m--'uṭ-rēr- -ra--jana Ā---- ē---- k------------ p-------- Ā-ā-a ē-a-ā k-m-i-u-ā-ē-a p-a-ō-a-a ----------------------------------- Āmāra ēkaṭā kampi'uṭārēra praẏōjana
Dua tё dёrgoj njё e-mail. আম--একট- --মে-ল--া--ত- চাই ৷ আ-- এ--- ই----- প----- চ-- ৷ আ-ি এ-ট- ই-ম-ই- প-ঠ-ত- চ-ই ৷ ---------------------------- আমি একটা ই-মেইল পাঠাতে চাই ৷ 0
ā-i--k--ā----ē-i-a-p-ṭhā-ē c-'i ā-- ē---- i------- p------ c--- ā-i ē-a-ā i-m-'-l- p-ṭ-ā-ē c-'- ------------------------------- āmi ēkaṭā i-mē'ila pāṭhātē cā'i
A ndodhet njё kompjuter kёtu? এ--ন--কি -কট--কম--িউ-ার-আ--? এ---- ক- এ--- ক-------- আ--- এ-া-ে ক- এ-ট- ক-্-ি-ট-র আ-ে- ---------------------------- এখানে কি একটা কম্পিউটার আছে? 0
ē-hā-- ---ēk--- k-mp-'u-ār--āc-ē? ē----- k- ē---- k---------- ā---- ē-h-n- k- ē-a-ā k-m-i-u-ā-a ā-h-? --------------------------------- ēkhānē ki ēkaṭā kampi'uṭāra āchē?
Mё duhet njё stilolaps. আম-র--কট--ক--ে- -্রয়োজ- ৷ আ--- এ--- ক---- প------ ৷ আ-া- এ-ট- ক-ম-র প-র-ো-ন ৷ ------------------------- আমার একটা কলমের প্রয়োজন ৷ 0
Ā-āra -k--ā-k-lam-ra pr--ōja-a Ā---- ē---- k------- p-------- Ā-ā-a ē-a-ā k-l-m-r- p-a-ō-a-a ------------------------------ Āmāra ēkaṭā kalamēra praẏōjana
Dua tё shkruaj diçka. আমি -িছু-----ে---- ৷ আ-- ক--- ল---- চ-- ৷ আ-ি ক-ছ- ল-খ-ে চ-ই ৷ -------------------- আমি কিছু লিখতে চাই ৷ 0
ā----i--u -i-h--ē----i ā-- k---- l------ c--- ā-i k-c-u l-k-a-ē c-'- ---------------------- āmi kichu likhatē cā'i
A ka kёtu njё copё letёr dhe njё stilolaps? এখ-ন---ি ক-গজ ক-ম ---? এ---- ক- ক--- ক-- আ--- এ-া-ে ক- ক-গ- ক-ম আ-ে- ---------------------- এখানে কি কাগজ কলম আছে? 0
ēk-ān- ----ā---a k--a----c--? ē----- k- k----- k----- ā---- ē-h-n- k- k-g-j- k-l-m- ā-h-? ----------------------------- ēkhānē ki kāgaja kalama āchē?

Përkthimi kompjuterik

Për të përkthyer tekste, shpesh duhet të paguani shumë para. Përkthyesit apo interpretuesit profesionistë janë të shtrenjtë. Sidoqoftë, të kuptuarit e gjuhëve të tjera po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme. Informaticienët dhe linguistët kompjuterikë duan ta zgjidhin këtë problem. Që prej një kohe të gjatë ata punojnë për zhvillimin e mjeteve të përkthimit. Aktualisht ka shumë programe të ndryshme. Sidoqoftë, përkthimet kompjuterike zakonisht nuk kanë cilësi të mirë. Për këtë nuk janë fajtorë programuesit! Gjuhët janë struktura shumë komplekse. Kompjuterët, nga ana tjetër, bazohen në parime të thjeshta matematikore. Prandaj, jo gjithmonë mund të përpunojnë gjuhët në mënyrë korrekte. Një program përkthimi duhet të mësojë një gjuhë plotësisht. Për këtë, ekspertët duhet t'ju mësojnë mijëra fjalë dhe rregulla. Kjo është praktikisht e pamundur. Është më e lehtë t'i lemë kompjuterët të llogarisin. Këtë mund ta bëjnë mirë. Një kompjuter mund të llogarisë se cilat kombinime janë më të zakonshme. Mund të njohë, për shembull, se cilat fjalë qëndrojnë pranë njëra tjetrës. Për këtë, duhet t'i jepen tekste në gjuhë të ndryshme. Kështu mëson se çfarë është tipike për gjuhë të caktuara. Kjo metodë statistikore përmirëson përkthimet automatike. Sidoqoftë, kompjuterët nuk mund të zëvendësojnë njerëzit. Asnjë makineri nuk mund të imitojë trurin e njeriut kur vjen puna tek gjuhët. Pra, përkthyesit dhe interpretuesit do të kenë punë për një kohë të gjatë! Në të ardhmen, tekstet e thjeshta sigurisht që mund të përkthehen nga kompjuterët. Këngët, poezitë dhe letërsia, nga ana tjetër, kanë nevojë për një element të gjallë. Ato jetojnë nga ndjenja njerëzore për gjuhën. Dhe kjo është po aq e mirë…