Libri i frazës

Nё hotel – Mbёrritja   »   A l’hôtel – Arrivée

27 [njёzeteshtatё]

Nё hotel – Mbёrritja

Nё hotel – Mbёrritja

27 [vingt-sept]

+

A l’hôtel – Arrivée

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   

Shqip Frëngjisht Luaj Më shumë
A keni ndonjё dhomё tё lirё? Av------- u-- c------ l---- ? Avez-vous une chambre libre ? 0 +
Kam rezervuar njё dhomё. J’-- r------ u-- c------. J’ai réservé une chambre. 0 +
Emri im ёshtё Myler. Mo- n-- e-- M-----. Mon nom est Muller. 0 +
     
Dua njё dhomё teke. J’-- b----- d---- c------ s-----. J’ai besoin d’une chambre simple. 0 +
Dua njё dhomё çift. J’-- b----- d---- c------ d-----. J’ai besoin d’une chambre double. 0 +
Sa kushton dhoma pёr njё natё? Co----- c---- l- c------ p--- l- n--- ? Combien coûte la chambre pour la nuit ? 0 +
     
Dua njё dhomё me banjo. Je v------- u-- c------ a--- b---. Je voudrais une chambre avec bain. 0 +
Dua njё dhomё me dush. Je v------- u-- c------ a--- d-----. Je voudrais une chambre avec douche. 0 +
A mund ta shoh dhomёn? Pu----- v--- l- c------ ? Puis-je voir la chambre ? 0 +
     
A ka garazh kёtu? Y a----- u- g----- i-- ? Y a-t-il un garage ici ? 0 +
A ka kasafortё kёtu? Y a----- u- c---------- i-- ? Y a-t-il un coffre-fort ici ? 0 +
A ka faks kёtu? Y a----- u- f-- i-- ? Y a-t-il un fax ici ? 0 +
     
Mirё, po e marr dhomёn. Bo-- j- p----- l- c------. Bon, je prends la chambre. 0 +
Urdhёroni çelsat. Vo--- l-- c----. Voici les clefs. 0 +
Urdhёroni valixhen time. Vo--- m-- b------. Voici mes bagages. 0 +
     
Nё ç’orё hahet mёngjesi? A q----- h---- e-- s---- l- p---- d------- ? A quelle heure est servi le petit déjeuner ? 0 +
Nё ç’orё hahet dreka? A q----- h---- e-- s---- l- d------- ? A quelle heure est servi le déjeuner ? 0 +
Nё ç’orё hahet darka? A q----- h---- e-- s---- l- d---- ? A quelle heure est servi le dîner ? 0 +
     

Pushimet janë të rëndësishme për suksesin e të mësuarit

Nëse doni të mësoni me sukses, duhet të bëni shpesh pushim! Studimet e reja shkencore kanë arritur në këtë përfundim. Studiuesit ekzaminuan fazat e të mësuarit. Ata simuluan situata të ndryshme mësimore. Ne i marrim më mirë informacionet në pjesë të vogla. Kjo do të thotë se nuk duhet të mësojmë shumë njëherësh. Gjithmonë duhet të bëjmë pushime midis njësive mësimore. Suksesi ynë i të mësuarit varet gjithashtu nga proceset biokimike. Këto procese ndodhin në tru. Dhe përcaktojnë ritmin tonë optimal të të mësuarit. Kur mësojmë diçka të re, truri ynë lëshon substanca të caktuara. Këto substanca ndikojnë në aktivitetin e qelizave tona të trurit. Dy enzima të ndryshme luajnë një rol veçanërisht të rëndësishëm në këtë proces. Ato lëshohen kur mësojmë përmbajtje të reja. Por, ato nuk lëshohen së bashku. Efekti i tyre shpaloset në intervale të ndryshme. Rezulton se ne mësojmë më mirë, kur të dyja enzimat janë të pranishme në të njëjtën kohë. Suksesi ynë rritet ndjeshëm kur bëjmë pushime më shpesh. Pra, ka kuptim që kohëzgjatja e fazave individuale të mësimit të varjojë. Kohëzgjatja e pushimeve gjithashtu duhet të jetë e ndryshme. Do të ishte ideale të bëni dy pushime me nga dhjetë minuta secili. Më pas një pushim prej pesë minutash. Pastaj një pushim prej 30 minutash. Gjatë pushimeve, truri ynë memorizon më mirë përmbajtjen e re. Ju duhet të largoheni nga vendi i studimit gjatë pushimeve. Gjithashtu është e këshillueshme të lëvizni gjatë tyre. Prandaj bëni një shëtitje të shkurtër mes studimit! Dhe mos t'ju vrasë ndërgjegjja - ju po mësoni ndërkohë!