Libri i frazës

sq Lidhёza bashkёrenditёse   »   fr Conjonctions doubles

98 [nёntёdhjetёetetё]

Lidhёza bashkёrenditёse

Lidhёza bashkёrenditёse

98 [quatre-vingt-dix-huit]

Conjonctions doubles

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   

Shqip Frëngjisht Luaj Më shumë
Udhёtimi ishte i bukur, por i lodhshёm. Le v----- é---- c----- b--- m--- t--- f-------. Le voyage était certes beau mais trop fatigant. 0
Treni ishte i pёrpiktё, por plot. Le t---- é---- c----- à l------- m--- c------. Le train était certes à l’heure, mais complet. 0
Hoteli ishte i rehatshёm, por i shtrenjtё. L’----- é---- c----- a-------- m--- t--- c---. L’hôtel était certes agréable, mais trop cher. 0
   
Ai merr ose autobusin ose trenin. Il p---- s--- l- b-- s--- l- t----. Il prend soit le bus soit le train. 0
Ai vjen ose sot nё mbrёmje ose nesёr nё mёngjes. Il v---- s--- c- s--- s--- d----- m----. Il vient soit ce soir soit demain matin. 0
Ai banon ose te ne ose nё hotel. Il l--- s--- c--- n--- s--- à l------. Il loge soit chez nous soit à l’hôtel. 0
   
Ai flet spanjisht dhe anglisht. El-- p---- n-- s-------- l--------- m--- a---- l--------. Elle parle non seulement l’espagnol mais aussi l’anglais. 0
Ajo ka jetuar si nё Madrid ashtu edhe nё Londёr. El-- a v--- n-- s-------- à M----- m--- a---- à L------. Elle a vécu non seulement à Madrid mais aussi à Londres. 0
Ajo njeh si Spanjёn ashtu edhe Anglinё. El-- c------ n-- s-------- l-------- m--- a---- l-----------. Elle connaît non seulement l’Espagne mais aussi l’Angleterre. 0
   
Ai nuk ёshtё vetёm budalla por edhe dembel. Il e-- n-- s-------- b---- m--- a---- p--------. Il est non seulement bête, mais aussi paresseux. 0
Ajo nuk ёshtё vetёm e bukur por edhe inteligjente. El-- e-- n-- s-------- j----- m--- a---- i-----------. Elle est non seulement jolie, mais aussi intelligente. 0
Ajo nuk flet vetёm gjermanisht por edhe frëngjisht. El-- p---- n-- s-------- l---------- m--- a---- l- f-------. Elle parle non seulement l’allemand, mais aussi le français. 0
   
Unё nuk luaj as piano as kitare. Je n- s--- j---- n- d- p---- n- d- l- g------. Je ne sais jouer ni du piano ni de la guitare. 0
Unё nuk mund tё kёrcejё as vals as samba. Je n- s--- d----- n- l- v---- n- l- s----. Je ne sais danser ni la valse ni la samba. 0
S’dua as operёn as baletin. Je n----- n- l------ n- l- b-----. Je n’aime ni l’opéra ni le ballet. 0
   
Sa mё shpejt tё punosh, aq mё shpejt je gati. Pl-- t- t--------- v---- p----- t- a---- t------. Plus tu travailles vite, plutôt tu auras terminé. 0
Sa mё shpejt tё vish, aq mё shpejt mund tё shkosh. Pl---- t- v----- p----- t- s---- p----. Plutôt tu viens, plutôt tu seras parti. 0
Sa mё tepёr tё plakesh, aq mё pak e vret mendjen. Pl-- o- v-------- p--- o- a--- s- m----- à l-----. Plus on vieillit, plus on aime se mettre à l’aise. 0
   

Mësimi i gjuhëve në internet

Gjithnjë e më shumë njerëz po mësojnë gjuhë të huaja. Dhe gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin internetin! Të mësuarit online ndryshon nga mësimi klasik i gjuhës. Dhe ka shumë përparësi! Përdoruesit vendosin vetë se kur duan të mësojnë. Ata gjithashtu mund të zgjedhin se çfarë të mësojnë. Dhe përcaktojnë sesa duan të mësojnë çdo ditë. Me mësimin online, përdoruesit supozohet të mësojnë intuitivisht. Kjo do të thotë, ata duhet të mësojnë gjuhën e re në një mënyrë krejt të natyrshme. Sikur ta mësonin gjuhën në fëmijëri ose ndërkohë që ishin me pushime. Prandaj, përdoruesit mësojnë përmes situatave të simuluara. Ata përjetojnë gjëra të ndryshme në vende të ndryshme. E në këtë proces duhet të jenë vetë aktiv. Disa programe kërkojnë kufje dhe mikrofon. Me to mund të bisedojnë me folës amtarë. Madje është i mundur analizimi i shqiptimit. Në këtë mënyrë mund të përmirësoheni më tej. Në komunitete mund të flisni me përdorues të tjerë. Gjithashtu, interneti ofron mundësinë e të mësuarit në lëvizje. Me teknologjinë dixhitale, mund të merrni gjuhën me vete kudo që shkoni. Mësimi online nuk është më i keq se mësimi konvencional. Nëse programet janë ndërtuar mirë, mund të jenë shumë efikase. Sidoqoftë, është e rëndësishme që mësimi online të mos jetë shumë tërheqës. Animacioni i tepruar mund të largojë vëmendjen nga materiali mësimor. Truri duhet të përpunojë çdo impuls të vetëm. Prandaj kujtesa mund të ngopet shpejt. Ndonjëherë është më mirë të mësoni me një libër në qetësi. Kush mikson metodat e reja me ato të vjetra, sigurisht që përparon shpejt…