Libri i frazës

sq Fjali nёnrenditёse me qё 1   »   em Subordinate clauses: that 1

91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

Fjali nёnrenditёse me qё 1

91 [ninety-one]

Subordinate clauses: that 1

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   

Shqip Anglisht (US) Luaj Më shumë
Ndoshta moti nesёr do tё jetё mё i mirё. Perhaps the weather will get better tomorrow. Perhaps the weather will get better tomorrow. 0
Nga e dini kёtё? Ho- d- y-- k--- t---? How do you know that? 0
Shpresoj se do tё bёhet mё mirё. I h--- t--- i- g--- b-----. I hope that it gets better. 0
   
Ai me siguri do tё vijё. He w--- d--------- c---. He will definitely come. 0
A ёshtё e sigurtё? Ar- y-- s---? Are you sure? 0
Unё e di se ai do tё vijё. I k--- t--- h---- c---. I know that he’ll come. 0
   
Me siguri do tё marrё nё telefon. He--- d--------- c---. He’ll definitely call. 0
Me tё vёrtetё? Re----? Really? 0
Besoj se do tё marrё nё telefon. I b------ t--- h---- c---. I believe that he’ll call. 0
   
Vera ёshtё me siguri e vjetёr. Th- w--- i- d--------- o--. The wine is definitely old. 0
A e dini kёtё me siguri? Do y-- k--- t--- f-- s---? Do you know that for sure? 0
Supozoj, se ёshtё e vjetёr. I t---- t--- h- i- o--. I think that he is old. 0
   
Shefi ynё ёshtё i pashёm. Ou- b--- i- g-----------. Our boss is good-looking. 0
A ju duket? Do y-- t---- s-? Do you think so? 0
Mendoj madje se ёshtё shumё i pashёm. I f--- h-- v--- h-------. I find him very handsome. 0
   
Shefi ka njё shoqe me siguri. Th- b--- d--------- h-- a g---------. The boss definitely has a girlfriend. 0
Me tё vёrtetё e besoni? Do y-- r----- t---- s-? Do you really think so? 0
Ёshtё mёse e mundur, qё ai tё ketё njё shoqe. It i- v--- p------- t--- h- h-- a g---------. It is very possible that he has a girlfriend. 0
   

Gjuha spanjolle

Gjuha spanjolle u përket gjuhëve botërore. Më shumë se 380 milion njerëz kanë spanjishten si gjuhën e tyre amtare. Gjithashtu, shumë njerëz e flasin atë si gjuhë të dytë. Prandaj, spanjishtja është një nga gjuhët më të rëndësishme në planet. Është gjithashtu gjuha më e madhe romake. Folësit spanjollë e quajnë gjuhën e tyre español ose castellano . Termi castellano zbulon origjinën e gjuhës spanjolle. Ajo u zhvillua nga gjuha që flitej në rajonin e Kastilies. Që prej shekullit të 16-të, shumica e spanjollëve flisnin castellano. Sot termat español dhe castellano përdoren si sinonime. Ato gjithashtu mund të kenë një dimension politik. Spanjishtja u përhap përmes pushtimeve dhe kolonializmit. Spanjisht flitet gjithashtu në Afrikën Perëndimore dhe Filipinet. Por, shumica e njerëzve që flasin spanjisht jetojnë në Amerikë. Spanjishtja është gjuha mbizotëruese në Amerikën Qendrore dhe Jugore. Numri i njerëzve që flasin spanjisht po rritet gjithashtu në SHBA. Rreth 50 milion njerëz në SHBA flasin spanjisht. Janë më tepër se në Spanjë! Spanjishtja në Amerikë është e ndryshme nga spanjishtja evropiane. Këto ndryshime prekin kryesisht fjalorin dhe gramatikën. Në Amerikë, për shembull, përdoret një kohë tjetër e shkuar. Edhe në fjalor gjenden shumë ndryshime. Disa fjalë ekzistojnë vetëm në Amerikë, të tjera vetëm në Spanjë. Spanjishtja nuk është e unifikuar as në Amerikë. Ka shumë versione të ndryshme të spanjishtes amerikane. Pas anglishtes, spanjishtja është gjuha e huaj më e mësuar në të gjithë botën. Ajo mund të mësohet relativisht shpejt... Çfarë po prisni? - ¡Vamos!