Libri i frazës

sq Stinёt dhe moti   »   te ఋతువులు మరియు వాతావరణం

16 [gjashtёmbёdhjetё]

Stinёt dhe moti

Stinёt dhe moti

16 [పదహారు]

16 [Padahāru]

ఋతువులు మరియు వాతావరణం

[R̥tuvulu mariyu vātāvaraṇaṁ]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   

Shqip Telugisht Luaj Më shumë
Kёto janё stinёt e vitit: ఇవ- ఋ------: ఇవి ఋతువులు: 0
Iv- r-------:Ivi r̥tuvulu:
pranvera, vera వస-- ఋ----- గ------ ఋ----, వసంత ఋతువు, గ్రీష్మ ఋతువు, 0
Va----- r------ g----- r-----,Vasanta r̥tuvu, grīṣma r̥tuvu,
vjeshta dhe dimri. శి--- ఋ---- మ---- హ---- ఋ---ు శిశిర ఋతువు మరియు హేమంత ఋతువు 0
Śi---- r----- m----- h------ r----uŚiśira r̥tuvu mariyu hēmanta r̥tuvu
   
Vera ёshtё e nxehtё. గ్------ వ------ ఉ---. గ్రీష్మం వెచ్చగా ఉంది. 0
Gr----- v------ u---.Grīṣmaṁ veccagā undi.
Nё verё dielli shkёlqen. గ్-------- స------- క------ వ-----------ు గ్రీష్మంలో సూర్యుడు కాంతులు వెదజిమ్ముతాడు 0
Gr------- s------ k------ v------------uGrīṣmanlō sūryuḍu kāntulu vedajim'mutāḍu
Nё verё dalim shёtitje me qejf. మే-- గ--------- న-------- ఇ---------. మేము గ్రీష్మంలో నడవడానికి ఇష్టపడతాము. 0
Mē-- g-------- n----------- i-----------.Mēmu grīṣmanlō naḍavaḍāniki iṣṭapaḍatāmu.
   
Dimri ёshtё i ftohtё. హే---- చ----- ఉ---. హేమంతం చల్లగా ఉంది. 0
Hē------ c------ u---.Hēmantaṁ callagā undi.
Nё dimёr bie borё ose shi. హే---- ల- మ--- ల--- వ---- ప------ి హేమంతం లో మంచు లేదా వర్షం పడుతుంది 0
Hē------ l- m----- l--- v----- p-------iHēmantaṁ lō man̄cu lēdā varṣaṁ paḍutundi
Nё dimёr rrimё nё shtёpi me qejf. హే---- ల- మ--- ఇ------- ఉ-------- ఇ--------ు హేమంతం లో మేము ఇంట్లోనే ఉండటానికి ఇష్టపడతాము 0
Hē------ l- m--- i------ u--------- i----------uHēmantaṁ lō mēmu iṇṭlōnē uṇḍaṭāniki iṣṭapaḍatāmu
   
Ёshtё ftohtё. చల--- ఉ--ి చలిగా ఉంది 0
Ca---- u--iCaligā undi
Bie shi. వర--- ప---------. వర్షం పడుతున్నది. 0
Va---- p----------.Varṣaṁ paḍutunnadi.
Fryn erё. పి---- గ----- ఉ--ి పిచ్చి గాలిగా ఉంది 0
Pi--- g----- u--iPicci gāligā undi
   
Ёshtё ngrohtё. వె----- ఉ--ి వెచ్చగా ఉంది 0
Ve----- u--iVeccagā undi
Ёshtё ditë me diell. ఎం--- ఉ--ి ఎండగా ఉంది 0
Eṇ---- u--iEṇḍagā undi
Ёshtё kohё e kthjellёt. మన------ ఉ--ి మనోహరంగా ఉంది 0
Ma--------- u--iManōharaṅgā undi
   
Si ёshtё moti sot? ఈర--- వ------- ఎ-- ఉ---? ఈరోజు వాతావరణం ఎలా ఉంది? 0
Īr--- v---------- e-- u---?Īrōju vātāvaraṇaṁ elā undi?
Sot ёshtё ftohtё. ఈర--- చ---- ఉ--ి ఈరోజు చలిగా ఉంది 0
Īr--- c----- u--iĪrōju caligā undi
Sot ёshtё ngrohtё. ఈర--- వ------ ఉ--ి ఈరోజు వెచ్చగా ఉంది 0
Īr--- v------ u--iĪrōju veccagā undi
   

Të mësuarit dhe emocionet

Nëse ne mund të flasim në një gjuhë të huaj, ne jemi të lumtur. Ne jemi krenarë për veten tonë dhe përparimin tonë në të mësuar. Nga ana tjetër, nëse nuk jemi të suksesshëm, jemi të mërzitur ose të zhgënjyer. Ndjenjat e ndryshme janë të lidhura me të mësuarit. Sidoqoftë, studimet e reja vijnë me rezultate të mëtejshme interesante. Ata tregojnë se ndjenjat luajnë rol gjatë të mësuarit. Sepse emocionet tona kanë ndikim në suksesin tonë të të mësuarit. Të mësuarit është gjithmonë një detyrë për trurin tonë. Dhe ai dëshiron ta zgjidhë këtë detyrë. Nëse ai ka sukses, varet nga ndjenjat tona. Nëse mendojmë se mund ta zgjidhim problemin, kemi besim në vetvete. Ky stabilitet emocional na ndihmon gjatë të mësuarit. Të menduarit pozitiv promovon aftësitë tona intelektuale. Nga ana tjetër, të mësuarit nën stres funksionon shumë keq. Dyshimet ose shqetësimet pengojnë performancën e mirë. Ne mësojmë veçanërisht dobët kur kemi frikë. Në këtë rast, truri ynë nuk mund të ruajë mirë përmbajtje të reja. Prandaj është e rëndësishme që gjithmonë të jemi të motivuar të mësojmë. Sepse emocionet kanë ndikim në të mësuar. Por, të mësuarit ndikon gjithashtu tek ndjenjat tona! Strukturat e trurit që përpunojnë faktet, përpunojnë gjithashtu ndjenjat. Kështu që të mësuarit mund t'ju bëjë të lumtur, dhe ata që janë të lumtur mësojnë më mirë. Sigurisht, të mësuarit nuk është gjithmonë argëtues, gjithashtu mund të jetë i lodhshëm. Kjo është arsyeja pse ne duhet të vendosim gjithmonë synime të vogla. Për të mos e mbingarkuar trurin tonë. Dhe për të garantuar përmbushjen e pritshmërive tona. Suksesi ynë është më pas një shpërblim që na motivon përsëri. Pra: mësoni - dhe buzëqeshni ndërkohë që mësoni!