Libri i frazës

sq Bёj pazarin   »   el Κάνω ψώνια

51 [pesёdhjetёenjё]

Bёj pazarin

Bёj pazarin

51 [πενήντα ένα]

51 [penḗnta éna]

Κάνω ψώνια

[Kánō psṓnia]

Mund të klikoni në çdo bosh për të parë tekstin ose:   
Shqip Greqisht Luaj Më shumë
Dua tё shkoj nё bibliotekё. Θέ-- ν- π-- σ-- β---------. Θέλω να πάω στη βιβλιοθήκη. 0
Th--- n- p-- s-- b----------.Thélō na páō stē bibliothḗkē.
Dua tё shkoj nё librari. Θέ-- ν- π-- σ-- β-----------. Θέλω να πάω στο βιβλιοπωλείο. 0
Th--- n- p-- s-- b-----------.Thélō na páō sto bibliopōleío.
Dua tё shkoj te kioska. Θέ-- ν- π-- σ-- π--------. Θέλω να πάω στο περίπτερο. 0
Th--- n- p-- s-- p--------.Thélō na páō sto períptero.
Dua tё marr hua njё libёr. Θέ-- ν- δ------- έ-- β-----. Θέλω να δανειστώ ένα βιβλίο. 0
Th--- n- d------- é-- b-----.Thélō na daneistṓ éna biblío.
Dua tё blej njё libёr. Θέ-- ν- α------ έ-- β-----. Θέλω να αγοράσω ένα βιβλίο. 0
Th--- n- a------ é-- b-----.Thélō na agorásō éna biblío.
Dua tё blej njё gazetё. Θέ-- ν- α------ μ-- ε--------. Θέλω να αγοράσω μία εφημερίδα. 0
Th--- n- a------ m-- e---------.Thélō na agorásō mía ephēmerída.
Dua tё shkoj nё bibliotekё tё marr njё libёr. Θέ-- ν- π-- σ-- β--------- γ-- ν- δ------- έ-- β-----. Θέλω να πάω στη βιβλιοθήκη για να δανειστώ ένα βιβλίο. 0
Th--- n- p-- s-- b---------- g-- n- d------- é-- b-----.Thélō na páō stē bibliothḗkē gia na daneistṓ éna biblío.
Dua tё shkoj nё librari tё blej njё libёr. Θέ-- ν- π-- σ-- β----------- γ-- ν- α------ έ-- β-----. Θέλω να πάω στο βιβλιοπωλείο για να αγοράσω ένα βιβλίο. 0
Th--- n- p-- s-- b----------- g-- n- a------ é-- b-----.Thélō na páō sto bibliopōleío gia na agorásō éna biblío.
Dua tё shkoj te kioska pёr tё blerё njё gazetё. Θέ-- ν- π-- σ-- π-------- γ-- ν- α------ μ-- ε--------. Θέλω να πάω στο περίπτερο για να αγοράσω μία εφημερίδα. 0
Th--- n- p-- s-- p-------- g-- n- a------ m-- e---------.Thélō na páō sto períptero gia na agorásō mía ephēmerída.
Dua tё shkoj te okulisti. Θέ-- ν- π-- σ-- κ-------- ο------. Θέλω να πάω στο κατάστημα οπτικών. 0
Th--- n- p-- s-- k-------- o------.Thélō na páō sto katástēma optikṓn.
Dua tё shkoj nё supermarket. Θέ-- ν- π-- σ-- σ----- μ-----. Θέλω να πάω στο σούπερ μάρκετ. 0
Th--- n- p-- s-- s----- m-----.Thélō na páō sto soúper márket.
Dua tё shkoj te furra e bukёs. Θέ-- ν- π-- σ--- φ-----. Θέλω να πάω στον φούρνο. 0
Th--- n- p-- s--- p------.Thélō na páō ston phoúrno.
Dua tё blej syze. Θέ-- ν- α------ έ-- ζ------ γ-----. Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι γυαλιά. 0
Th--- n- a------ é-- z------ g-----.Thélō na agorásō éna zeugári gyaliá.
Dua tё blej fruta dhe perime. Θέ-- ν- α------ φ----- κ-- λ-------. Θέλω να αγοράσω φρούτα και λαχανικά. 0
Th--- n- a------ p------ k-- l--------.Thélō na agorásō phroúta kai lachaniká.
Dua tё blej simite dhe bukё. Θέ-- ν- α------ ψ------ κ-- ψ---. Θέλω να αγοράσω ψωμάκια και ψωμί. 0
Th--- n- a------ p------- k-- p----.Thélō na agorásō psōmákia kai psōmí.
Dua tё shkoj te okulisti pёr tё blerё syze. Θέ-- ν- π-- σ-- κ-------- ο------ γ-- ν- α------ έ-- ζ------ γ-----. Θέλω να πάω στο κατάστημα οπτικών για να αγοράσω ένα ζευγάρι γυαλιά. 0
Th--- n- p-- s-- k-------- o------ g-- n- a------ é-- z------ g-----.Thélō na páō sto katástēma optikṓn gia na agorásō éna zeugári gyaliá.
Dua tё shkoj nё supermarket pёr tё blerё fruta dhe perime. Θέ-- ν- π-- σ-- σ----- μ----- γ-- ν- α------ φ----- κ-- λ-------. Θέλω να πάω στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσω φρούτα και λαχανικά. 0
Th--- n- p-- s-- s----- m----- g-- n- a------ p------ k-- l--------.Thélō na páō sto soúper márket gia na agorásō phroúta kai lachaniká.
Dua tё shkoj te furra e bukёs pёr tё blerё simite dhe bukё. Θέ-- ν- π-- σ-- φ----- γ-- ν- α------ ψ------ κ-- ψ---. Θέλω να πάω στο φούρνο για να αγοράσω ψωμάκια και ψωμί. 0
Th--- n- p-- s-- p------ g-- n- a------ p------- k-- p----.Thélō na páō sto phoúrno gia na agorásō psōmákia kai psōmí.

Gjuhët e minoriteteve në Evropë

Në Evropë fliten shumë gjuhë të ndryshme. Shumica e tyre janë gjuhë indo-evropiane. Krahas gjuhëve të mëdha kombëtare ka shumë gjuhë të tjera më të vogla. Këto janë gjuhët e minoriteteve. Gjuhët e minoriteteve ndryshojnë nga gjuhët zyrtare. Ato nuk janë dialekte. Nuk janë as gjuhë të imigrantëve. Gjuhët e minoriteteve përcaktohen nga prejardhja e tyre etnike. Do të thotë se ato janë gjuhë të grupimeve të caktuara etnike. Gjuhë minoriteti ka pothuajse në çdo vend të Evropës. Janë pothuajse 40 gjuhë në Bashkimin Evropian. Disa gjuhë minoritare fliten vetëm në një vend. Një shembull është gjuha sorbishte në Gjermani. Gjuha rome nga ana tjetër ka folës në shumë vende evropiane. Gjuhët minoritare kanë një status të veçantë. Ato fliten nga një grup relativisht i vogël. Këto grupe nuk kanë mundësi të ndërtojnë shkollat e tyre. Gjithashtu është e vështirë të botojnë letërsinë e tyre. Prandaj shumë gjuhë minoritare janë të kërcënuara nga zhdukja. Dëshira e Bashkimit Evropian është t'i mbrojë gjuhët minoritare. Çdo gjuhë është një pjesë e rëndësishme e një kulture ose identiteti. Disa etnitete nuk kanë një shtet dhe ekzistojnë vetëm si minoritete. Programe dhe projekte të ndryshme janë krijuar për të promovuar gjuhët e tyre. Shpresohet që dhe kultura e grupeve etnike të vogla të ruhet në këtë mënyrë. Me gjithë përpjekjet, disa gjuhë minoritare do të zhduken së shpejti. Në këtë kategori bën pjesë gjuha livoviane, e cila flitet në një provincë të Letonisë. Vetëm rreth 20 persona janë folës nativë të kësaj gjuhe. Kjo e bën gjuhën livoviane, gjuhën me më pak folës në Evropë...